Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Buğdayın tonu 238 dolara çıktı

Ukr Agro Konsalt Analiz Merkezi’nden yapılan açıklamada sadece son hafta içerisine 3. kalite buğday fiyatları yüzde 5 artarak ton başına KDV dâhil 238 dolara ulaştığı bildirildi.

Buğdayın ton fiyatı 238 doların son bir yılın en yüksek rakamı olarak değerlendirildi. Böylece son bir ay içerisinde Ukrayna’da iç piyasada buğday fiyatı yüzde 13,4 arttı ve ihracat fiyatı ise yüzde 17,4 oranında yükselip ton fiyatı 310 dolara ulaştı.

Buğday fiyatları ile birlikte Ukrayna’da mısır fiyatları da arttığını belirtiliyor.

Öte yandan yatırım şirketi Dragon Capital’in analizcisi Tamara Levçenko Ukrayna’daki fiyat artışını Şikago Borsasındaki buğday ve mısır fiyatlarındaki artışından dolayı olduğunu açıkladı.

Tahıl fiyatlarındaki yükselişin bu seneki en başta ABD’de yaşanan kuraklıktan dolayı dünyanın birçok yerinde rekoltelerin düşüklüğünden kaynakladığı değerlendiriliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]