Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’dan off-shore hesaplarına 167 milyar dolar aktarıldı

Ukrayna off-shore hesaplarına para aktaran ülkeler liginde ilk 10’a girerken Rusya ikinci sırada yer aldı.

Hükümet tabanlı olmayan Tax Justice Network organizasyonu The Price of Offshore Revisited adlı araştırma sonuçlarını açıkladı.

Bu araştırmaya göre off-shore hesaplarında toplam 21 trilyon dolar kadar paranın tutulduğu ve bu rakamın IMF verileri ile milli merkez bankaların bilgileri kullanılarak ortaya çıkartıldığı bildirildi. Söz konusu kaynaklar off-shore hesaplarına doğrudan gelen paraları hesaplanmıyor. Bunları da göz önüne alındığında off-shore’daki rakam 32 trilyon dolara kadar çıktığı ifade edildi.

Araştırmaya göre dünya ülkeler arsında ülkeden off-shore hesaplarına para aktarmada liderlik Çin’de. Çin’den, 40 yıl içerisinde 1 trilyon dolardan fazla para çıktığı bildirildi.

Bu reytingde off-shorelara 1990’dan itibaren para aktarmaya başlayan Rusya ise 798 milyar dolarlık tutarla ikinci sırada.

Off-shore hesaplarına para aktaran ülkeler liginin zirvesinde Rusya’dan sonra 779 milyar dolarla Güney Kore, 520 milyar dolarla Brezilya ve 496 milyar dolarla Kuveyt geliyor.

21 yıllık bağımsızlık döneminde off-shore hesaplarına 167 milyar dolar aktaran Ukrayna ise listede dokuzuncu sırada bulunuyor.

Bu rakam Ukrayna’nın 2011’nın gayri safi yurtiçi hâsılat hacminin üzerinde olduğu gibi Haziran sonu itibari 60 milyar dolar olan devlet borcundan da kat kat fazla.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]