Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Alman bakan, Ukrayna’yı boykot edecek

Almanya Federal Kalkınma Bakanı Dirk Niebel Ukrayna’da düzenlenecek olan Avrupa Futbola Şampiyonası’na bu ülkenin insan hakları ihlalleri sebebiyle gitmekten vazgeçtiğini duyurdu.

Ukrayna’daki turnuvayı siyasi sebeplerden ötürü boykot eden ilk resmi kabine üyesi olan Niebel “Bu şekilde Avrupa Birliği ile yakınlaşmanın mümkün olmadığını bu siyasi tavrımla sergilediğimi düşünüyorum. İnsanları siyasi görüşlerinden ötürü içeri tıkmak haksızlıktır. Bunun ötesinde mahkûmların da insanca muameleye tabi olması gerekiyor.” dedi.

Polonya ile birlikte Euro 2012’yi düzenleyecek olan Ukrayna’da, eski başbakan ve muhalefet lideri Yuliya Timoşenko’nun tutuklu olması insan hakları ihlali olarak görülüyor. AB Komisyonu üyeleri de dolaylı olarak Ukrayna’daki maçlara gitmeyeceklerini açıklarken, Almanya’da turnuvayı boykot etme tartışması devam ediyor. Başbakan Angela Merkel, Avrupa Şampiyonası’na gidip gitmeme konusunda henüz net bir ifadede bulunmadı. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve diğer bakanlar, Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç ile görüşmeyi iptal ederek açık bir tavır sergilediler.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]