Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TUSKON’un başarısı Ukraynalı, 800 milyon dolarlık projesine ortak buldu

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda TUSKON’un düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programına katılan dünyanın 130 ülkesinden 1.470 ve Türkiye’den 1.200 işadamı, 25 bin iş görüşmesiyle milyarlarca dolarlık bağlantı gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Bu organizasyon tüm dünyaya örnek olacak.” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi. 130 ülkeden 1.470 ve Türkiye’den ise 1.200 iş insanını katıldığı program çerçevesinde yapılan ikili görüşmelerde Rusya’dan Sudan’a, Ukrayna’dan Lübnan’a kadar birçok ülke yatırımcısı mobilya, inşaat ve enerji alanlarında yatırım için sözleşme imzaladı.

Ukraynalı firma, 800 milyon dolarlık projelerine ortak buldu
Merkezi Ukrayna’nın başkenti Kiev’de olan ve ülkenin her bölgesinde temsilcilikleri bulunan Odesem Company Başkanı Denisenko Olexander, 1.200 kişinin istihdam edildiği bir şirket olduklarını belirterek, “Programa 19 proje ile geldik. Bu projeler nükleer güvenlik projesinden inşaata, deniz ürünleri işleme fabrikasından mobilyaya kadar birçok alanı kapsıyor. Dünyanın diğer ülkeleri ile ortaklaşa iş geliştirme arayışı içerisindeyiz. Şu ana kadar hem Türk hem de katılımcı diğer ülkelerden 5 ortak bulduk. Ümit ediyoruz ki toplam 800 milyon dolarlık 19 projemiz ile ilgili çok net sonuçlar alacağız.” dedi.

İBRAHİM BALTA İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]