Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, Can Bonomo’yla Eurovision’da 7. oldu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan 57’ci Eurovision şarkı yarışmasında İsveç açık ara birinci oldu. Bakü Kristal Salonda yapılan yarışmayı 20 binden fazla seyirci canlı izledi. Türkiye temsilcisi Can Bonomo ”Love Me Back” adlı şarkısıyla 7’inci oldu.

Azerbaycan milli dans ve müzikleriyle başlayan yarışma sahne düzenlemesi ve ışık efektleriyle dikkat çekti. Her ülke temsilcisi sahne aldığında Kristal Salon’un duvarları o ülke bayrağının renkleri olan ışıklarla donatıldı.

RUS NİNELER İKİNCİ OLDU

Şarkı yarışmasının tartışmasız en renkli grubu Buranovski Babuşki yani Rus nineler ikinci oldu. Performansları ile göz dolduran nineler milli kıyafetleri ve sobaları ile sahne aldı. Sevimli ninelerin yaş ortalaması hayli yüksek olmasına rağmen salonu coşturmayı başardılar.

Eurovision şarkı yarışması önümüzdeki yıl 14 Mayısta İsveç’te yapılacak.

CAN BONOMO 7. SIRADA KALDI

Azerbaycan’da yapılan 57. Eurovision Şarkı Yarışması İsveç’in güçlü sesi Loreen’in birinciliğiyle sonuçlandı. Rusya’nın Udmurtiya bölgesindeki bir köyden gelen ve ninelerden oluşan “Buranovskiye Babuşki” grubu ise ikinciliği elde etti. Üçüncülüğü Sırbistan temsilcisi Jelko Yoksimoviç’in göğüslediği yarışmada Türkiye temsilcisi Can Bonomo yedinci oldu.

Başkent Bakü’de “Ateş Çiçeği” logosu ve “Ateşini Yak” sloganıyla düzenlenen Eurovision-2012’nin final gecesine yerel halkın ve yabancı misafirlerin ilgisi yoğundu.

Hazar kıyısındaki Crystal Hall’da düzenlenen ve 42 ülkenin katıldığı yarışmada, iki yarı final serisinden sonra finale çıkmaya hak kazanan 20 ülke ile yarışma finaline doğrudan katılan İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve ev sahibi Azerbaycan temsilcileri büyük finalde performanslarını sergiledi.

Eurovision bahisçileri tarafından favori olarak gösterilen İsveç temsilcisi Loreen ve şarkısı “Euphoria” yarışmayı 18 ülkeden tam puan alarak 372 puanla bitirirken, komşusu Norveç’in temsilcisi Tooji ve şarkısı “Stay” 3 ülkeden toplam 7 puan alarak sonuncu oldu.

Eurovision-2012’nin ülke elemelerinden itibaren finale kadar gelinen süreçte basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Rusya’nın sempatik nineleri “Buranovskiye Babuşki” ve şarkıları “Party For Everybody” sadece 1 ülkeden tam puan almasına rağmen 259 puanla ikinci olarak liderin 113 puan gerisinde kaldı.

Türkiye’yi “Love Me Back” şarkısıyla temsil eden Can Bonomo, Sırbistan, Azerbaycan, Arnavutluk ve Estonya’nın ardından 112 puanla yedinci oldu.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]