Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da kaçırılan biri Türk 4 AGİT gözlemcisinin durumu iyi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) bağlı olarak Ukrayna’nın Donetsk kentinde görev yaparken kaçırılan biri Türk 4 gözlemcinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Moskova’da düzenlediği basın toplantısında AGİT gözlemcileri ile bağlantı kurulamadığını, kaçırılan gözlemcilerden birinin Türkiye vatandaşı olduğunu belirtti.

Türk diplomatik kaynaklar ise kaçırılan Türk vatandaşının Mehmet Kılıç olduğunu ifade ederken, gözlemcileri alıkoyan grubun Rusya yanlısı milis güçler olabileceği öne sürüldü. Kaçırılan gözlemcilerin durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

AGİT’ten yapılan açıklamada, rutin devreye yapan 4 gözlemciden Pazartesi yerel saatle 18.00’dan itibaren haber alınamadığı ifade edildi. Kaçırılan diğer gözlemcilerin ise İsviçre, Estonya ve Danimarka vatandaşı oldukları açıklandı.

AGİT Temsilcisi Andrey Kelin, grupla temasa geçebilmek için çabalarının sürdüğünü, Ukrayna hükümeti ve bölgesel yöneticilerin bilgilendirildiğini söyledi. Lugansk kentinden Donetsk’e girerken kontrol noktasında olayın meydana geldiği bilgisini paylaşan Kelin, gözlemcilerin kontrol noktasına yakın bir yerleşim bölgesinde olabileceklerini ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da Donetsk’de görev yapan gözlemcilerden endişe duyduklarını açıkladı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]