Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] İMF: Türkmenistan ekonomi büyümede lider

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 2011 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre, Türkmenistan 2011 yılında ekonomik büyüme açısından Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında lider olacağı kaydedildi. İMF raporuna göre, Türkmenistan ekonomisi bu yıl yüzde 9 oranda büyüyecek.

Raporda, Türkmenistan’ın dünya doğalgaz fiyatındaki artıştan yararlanacağı ve güçlü bir ekonomik büyüme ile bölgesinde lider konuma geleceği kaydedildi. Uzmanlara göre, Türkmen ekonomisinde yüzde 9 oranda bir büyüme yaşanacağı belirtildi.

Rapore göre, 2011 yılında Türkmenistan yanı sıra Özbekistan’da da önemli bir ekonomik gelişme yaşanacağı belirtildi. BDT ülkeleri ekonomisi bu yıl yüzde 5, 2012 yılında ise yüzde 4,7 büyüyecek.

Bu arada, İMF raporlarına göre Kazakistan ekonomisi bu yıl yüzde 5,9, 2012 yılında yüzde 5,6, Kırgızistan ekonomisi 2011’de yüzde 5, 2012 yılında yüzde 6, Tacikistan ekonomisi 2011’de yüzde 5,8, 2012 yılında ise yüzde 5 büyüyecek.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından kurulan BDT’ye Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Ermenistan, Moldova, Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan üye.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]