Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[VİDEO] Putin’den Ukrayna’ya gümrük uyarısı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile serbest ticaret bölgesi anlaşması sağlamaları durumunda kendilerinin de koruyucu tedbirler almak zorunda kalacaklarını söyledi. Kiev’de Ukraynalı meslektaşı Mikola Azarov’la görüşmesinde konuşan Putin, Belarus, Kazakistan ve Rusya arasındaki gümrük birliğinin üçüncü ülkelerin aleyhine olmadığını söyledi ve Kiev’i birliğe davet etti.

Üç ülkenin oluşturduğu gümrük birliğinin Ukrayna açısından da sorun oluşturmadığına değinen Putin, “Sorun Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile serbest gümrük anlaşması sağlaması durumunda ortaya çıkabilir… Rusya da bu tür müzakereleri sürdürüyor. Ancak bizim üçlü gümrük birliğinde seviye yüzde 10,5. Ukrayna’nın Dünya Ticaret Örgütü içindeki gümrük oranları yüzde 4,5” hatırlatması yaptı. Rusya Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Putin, Ukrayna üzerinden Rusya gümrüklerine yoğun bir akış başladığında, kendilerinin de korumacı tedbirler almak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Bunun açık bir şekilde ve zamanında konuşulması gerektiğini ifade eden Putin, “Kartlarımızı açık oynamalıyız. Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Avrupa Birliği ile birlikte kartlarımızı masaya koymalı ve dostça bakmalıyız. Tüm konulara çözüm bulabilmemizin tek yolu bu. Tam olarak soruna bu şekilde çözüm üretebiliriz” dedi.

Rusya Başbakanı Putin, Ukrayna’lı meslektaşını 7 Haziran’da Moskova’da Kazakistan ve Belarus’un da katılımı ile yapılacak ekonomik komisyon toplantısına da davet etti.

”GÜMRÜK BİRLİĞİNE GİRİN YILDA 9 MİLYAR DOLAR KAZANIN”

Putin görüşmede Ukrayna’lı meslektaşını üç ülkenin oluşturduğu gümrük birliğine de davet etti. Gümrük Birliği’nin faydalarını detaylı bir şekilde anlatan Rusya Başbakanı, DTÖ çerçevesinde AB ile serbest ticaret bölgelerinin oluşturulması durumunda koruyucu önlem almak zorunda kalacakları uyarısı yaptı.

Azarov da görüşmede Rusya ile ticaretin 2010’da kriz öncesi dönemi de geride bırakarak 42 milyar dolara ulaştığını ve 2011’de de 50 milyar dolar seviyesinin yakalanabileceğini kaydetti. Ukrayna’nın Çin ve Almanya’dan sonra üçüncü büyük ticari partnerleri olduğunun altını çizen Putin de, Ukrayna’nın gümrük birliğine dahil olması durumunda 6,5-9 milyar dolar arasında bir kazancı olacağını, bunun da ekonomik büyümeye yüzde 1,5-2’lik bir katkısı olacağını söyledi.

Putin Azarov’la görüşmesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’le de bir araya geldi. İki ülke liderleri ikili ticaret ve ortak yatırım konularını ele aldı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]