Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gagauz Özerk Bölgesi yeni Başkanı Vlah göreve başladı

Moldova’ya bağlı Gagauz Özerk Bölgesi’nde geçtiğimiz ay yapılan başkanlık seçimlerini kazanan İrina Vlah, Komrat şehrinde düzenlenen törende yemin ederek göreve başladı.

Şehir meydanında halka açık yapılan devir-teslim törenine; Moldova Başbakanı Krill Gaburoviç, Parlamento Başkanı Adrian Candu, Moldova Metropoliti Vladimir Kantaryan ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Moldova ve Gagauz Bölgesi
marşlarının ardından Merkez Seçim Kurulu ve Temyiz Mahkemesi’nin seçimle ilgili kararının okunduğu törende konuşan Gagauz Halk Topluşu (Meclisi) Başkanı Dimitriy Konstantinov, Anayasa’ya uygun hareket edilmesinin önemini vurgladı.

Konstantinov yeni Başkan İrina Vlah’a Anayasa kitabı hediye ederek: “Bu kanunlardan bir adım sağa veya sola ayrılmayınız.” dedi.

Töreninde konuşan Başkan Vlah, “Hedefimiz; bölgede huzur ve barışın devam ettirilmesi, şirketlerimizin kalkınması ve Moldova hükumeti ile daha iyi çalışmak.” dedi. Mazbatasını alan Vlah, namus ve şerefi üzerine yemin etti.

Törende konuşan Başbakan Gaburoviç hedeflerinin daha iyi yaşam standartlarına ulaşmak olduğunu, bölgede tarım sektöründe kalkınma ve kültürlerin korunmasına dikkat edeceklerini anlattı. Gaburoviç, “Farklı milletlere ait olabiliriz fakat ortak noktamız Moldova Cumhuriyeti’dir, tüm fertler elinden gelini yaptığı takdirde ülke olarak daha iyi yaşayacağımızı umuyorum.” sözleriyle birlik, beraberlik mesajları verdi.

Moldova Metropoliti Vladimir Kantaryan
ise geçtiğimiz günlerde kutlanan Paskalya bayramı dolayısıla ‘İsa dirildi, İsa hakikaten dirildi’ sözleriyle halkı selamladı. Gagauzların Allah’tan korkan ve O’nun kurallarına göre yaşayan Hristiyan halk olduğuna vurgulayan Metropolit, Başkan Vlah’a vaatlerini yerine getirmesi için ‘Nadejda’ umut ikonu ve İncil hediye etti.

Eski Başkan Mihail Formuzal’ın huzur ve barış temennilerinin ardından tören halk dansları ve şarkılar ile son buldu.

CİHAN | KOMRAT

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]