Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ramazan kumanyaları Arakan Müslümanlarına ulaştırıldı

Kimse Yok Mu Derneği, Türk halkının bağışladığı Ramazan kumanyalarını Myanmar’daki etnik katliamdan kaçan Rohingya (Arakan) Müslümanlarına ulaştırdı.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da hazırlanan ve kamyonlarla yüklenen Ramazan kolileri, yaklaşık bir gün süren yolculuk sonrasında Cox’s Bazar bölgesinde kurulan kamplara getirildi. Kimse Yok Mu tarafından hazırlanan Ramazan kolileri, Cox’s Bazar’ın Ukhiya ilçesine sığınan Arakan Müslümanlarının yanı sıra yokluk ve çaresizlik içerisindeki bölge halkına da verildi.

Hergün Dakka’dan yola çıkan yardım kamyonları, Cox’s Bazar’ın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bangladeş sınırından kaçak geçen Rohingya Müslümanları, dağlık arazide saklandıkları ve dağınık halde bulundukları için toplu yardım organizasyonları güçlükle yapıldı. Yerel idare binaları önünde toplanan ihtiyaç sahipleri belediye yetkililerinden aldıkları fişlerle düzenli bir şekilde Ramazan kolilerini aldı. Yardım bekleyen kalabalığa iftar vaktinde ise oruçlarını açmaları için hurma ikram edildi.

Yerel makamlarla birlikte sistemli bir şekilde çalışan Kimse Yok Mu, sadece Ukhiya’da 10 bin kişilik gıda malzemesi dağıttı. Her birisi yaklaşık 20 kilo ağırlığındaki Ramazan kolilerine yağ, şeker, un, pirinç, çay ve bölgesel bakliyatlar konuldu. Verilen gıda yardımları ile yüzleri gülen Rohingyalılar, kendilerine yapılan yardımlar için Türk halkına teşekkür etti.

Kimse Yok Mu’nun Bangladeş’teki yardım koordinasyonlarını değerlendiren Yerel İdare Yetkilisi Abdülcemil Kalim, “Bizler çok mutluyuz ve size yardımlarınızdan dolayı minnettarız. Bizler Türkler ve Bangladeşliler olarak din kardeşiyiz. Rahmanî Ramazan ayında bizleri unutmayan Türk halkından Allah razı olsun” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği temsilcileri, Cox’s Bazar bölgesinde ilk etapta 35 bin kişilik yardım dağıtıldığını, yardımların önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceği bilgisini verdi. Myanmar’dan kaçışın yıllardır sürdüğü Bangladeş’te hâlihazırda yaklaşık 500 bin Rohingyalı mülteci bulunuyor.

YUNUS ERDOĞDU | COX’S BAZAR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]