Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’nın gümrük duvarını Ukrayna’ya fabrikayla yıkacak

Açıldığında yatak, kapalıyken dolap, TV ünitesi ve masa olarak kullanılan çok fonksiyonlu ürünler üreten Gaysan Mobilya, Ukrayna’da fabrika kurdu

Hareketli mobilya üreticisi Gaysan, Rusya’nın gümrük duvarını yıkmak için çareyi Ukrayna’da fabrika açmakta buldu. Ukrayna’nın önemli ailelerden birinden gelen teklif üzerine ortak fabrika yatırımı için düğmeye bastıklarını belirten Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, ‘Ürünlerimiz Rusya’da çok beğeniliyor. Ancak uygulanan gümrükten fiyatlarımız çok pahalıya geliyordu. Ukrayna’dan teklif gelince, bunu değerlendirmek istedik. Rusya başta olmak üzere çevre ülkelere gümrük duvarlarına takılmadan ürün gönderebileceğiz’ dedi. Fabrikanın 3 bin metrekare alan üzerine kurulu olduğunu belirten Özdemir, ‘Yıllık üretim kapasitesi 100 bin metrekare olacak. Toplam maliyeti ise 3 milyon dolar’ diye konuştu.

Kumandalı baza ile ev kazalarını önleyecek
Sadece Türkiye’de değil dünyada bir ilke imza atarak, üzerinde yatanı saati geldiğinde uyandıran yatak yapan Muhsin Özdemir, şimdi de uzaktan kumandalı baza üretti. Hem kullanım kolaylığı hem de çocuklu evlerde olası kazaların önüne geçmek için böyle bir ürün geliştirdiğini belirten Özdemir, ‘Baza kumandayla açılıyor. Bel fıtığı ve küçük çocukları olanların işine yarayacak’ dedi.

Avrupa’ya ağırlık verecek

İhracat konusunda Hollanda, Belçika ve Almanya pazarına ilişkin bu yıl anlaşmalar imzaladıklarını ve burada büyük potansiyel gördüklerini ifade eden Özdemir, ‘Hollanda’da evlerin ortalama büyüklüğü 40 metrekare. Çok fonksiyonlu ürünlerimiz bire bir onlara hitap ediyor. Bu ülkelerin dışında İngiltere’den de talep geldi. Bu pazarları çok önemsiyoruz. Dolayısıyla bu ülkelere ağırlık vereceğiz’ diye konuştu.

Aylin Löle – Akşam – Ekonomi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]