Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Ukrayna’daki Rus seçmenin yüzde 74’ü ‘Putin’ dedi

Rusya’da dün gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimde Ukrayna’da yaşayan Ruslar de oyunu Vladimir Putin’e verdi. Rusya’nın Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın 5 ayrı bölgesinde gerçekleştirilen oylamada cumhurbaşkanı adaylarından Putin’in geçerli oyların yüzde 74’ünü aldığı bildirildi.

Rusya’nın Kiev Büyükelçiliğinde kullanılan oyların yüzde 64,08’i, Harkiv Konoslosluğu’nda kullanılan oyların yüzde 77,6’sı, Lviv Konsolosluğu’ndaki oyların 65,55’i, Odesa Konsolosluğu’daki oyların yüzde 78,85’i ve Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Simferopol’deki kullanılan oyların yüzde 77,7’sini Putin aldı aldı. Kırım’daki Rusya’nın Karadeniz filosunda kullanılan oyların ise 80,5’i Putin’e gitti.

Ukrayna’daki Rus seçmenin; yüzde 12,7 iş adamı Mihail Prohorov’a, yüzde 8,45’i Komünist Partisi lideri Genadiy Züganov’a, yüzde 3,14’ü Liberal Demokrat Parti’nin lideri Vladimir Jirinovski’ye ve yüzde 1,64’ü Adaletli Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov’a oy verdi.

Büyükelçilik Ukrayna’daki seçimlerin olaysız geçtiğini bildirdi. Rusya’daki başkanlık seçimleri için Ukrayna’da sandıklara giden Rus vatandaşı sayısı 25 bin 299 olarak istatistiklere yansıdı. Ukrayna’da yaklaşık 100 bin Rus vatandaşı yaşıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]