Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF’nin Ukrayna misyon başkanı değişti

Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin görevden alınan Ukrayna Misyon Şefi Tanos Arvantis’in yerine İngiliz vatandaşı Christopher Jarvis’in atandığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan IMF’nin Ukrayna Daimi Temsilcisi Maks Alier; “Ukrayna’nın IMF misyon başkanlığı yürütecek olan Jarvis daha önce Belarus’taki misyonun başındaydı” dedi.

IMF Ukrayna’da en son 25 Ekim – 3 Kasım 2011’de incelemelerde bulunmuş ve işbirliğine teknik sorunlar nedeniyle ara vermişti. Temmuz 2010’da IMF Ukrayna’ya yaklaşık 15,6 milyar dolar kredi verilmesini onaylamıştı. İlk iki dilimi 2010 yılı içerisinde serbest bırakan IMF daha sonra Ukrayna’nın taleplerini karşılamadığı ilişkileri askıya almıştı.

IMF Ukrayna’dan emeklilik reformunun yapmasını ve vatandaşa satılan doğal gazda indirim istemişti. Brezilyalı Arvantis’ten önce IMF’nin Ukrayna misyonunu Ceyla Pazarbaşıoğlu yürütüyordu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]