Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da yasa teklifi: 30 yaşına kadar çocuğu olmayanlar yüzde 17 vergi ödesin

Ukrayna’da iktidardaki Bölgeler Partisi (PR) milletvekillerinden Yaroslav Suhiy ve Katerina Lukyanova, 30 yaşına gelip de hala çocuk sahibi olmayan vatandaşların gelirinden yüzde 17’lik vergi alınmasını öngören kanun tasarısını parlamentoya sundu.

Söz konusu iki milletvekilinin sunduğu tasarıya, ülke içinde tepkiler gecikmedi. Demokratik İnisiyatifler Fonu Müdürü İrina Bekeşkina yaptığı açıklamada, söz konusu kanun teklifini “bütçeyi doldurmak için başvurulmuş kaba bir çözüm” olarak niteledi.

İrina Bekeşkina; “Halkın sinirlerini bozmaktan başka bir işe yaramaz. Özellikle çocuk sahibi olmayı isteyip de sağlık durumu nedeniyle olamayanlar için tam bir hakaret anlamında. Bazıları ise maddi durumları elvermediğinden, evsizlikten çocuk yapmaya cesaret edemiyor. Zaten maddi durumlarının kötü olması yetmiyormuş gibi bir de ellerindeki paralarını alacaklar. Ayrıca bu kanun tasarısı, çocuklu ailelerin paralarını ödemek için diğerlerinden vergi toplamak anlamına geliyor. Ama inanın ki, bu paranın çoğu onların eline de geçmez” dedi.

Bekeşkina; “Biz Sovyet devrini yaşadık. Şimdi yine önümüze Sovyet dönemi kanunları geliyorsa demek ki, şimdiki yöneticiler hala o devrin mantığı ile bizi yönetiyorlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ukrayna’da devlet ilk çocuğa yaklaşık 2 bin 500, ikinciye 5 bin üçüncü çocuğa ise 10 bin dolara varan teşvik veriyor. Asgari ücretin 100 dolar olduğu ülkede vatandaşlar bu teşvikleri az bulduğu için nüfus oranı düşmeye devam ediyor.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]