Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da siyasi liderler koalisyon konusunda uzlaştı

Ukrayna’da 26 Ekim’de yapılan erken seçimlerin ardından Meclis’e giren 5 Avrupa yanlısı parti lideri koalisyon kurma konusunda uzlaştı.

Koalisyon anlaşmasının Ukrayna Parlamentosu’nun 27 Kasım’daki ilk resmi genel kurul toplantısında imzalanması bekleniyor.
Koalisyon anlaşması metni; Petro Proşenko Bloğu lideri Yuriy Lutsenko, Anavatan Partisi lideri Yuliya Timoşenko, Halk Cephesi Partisi Arseniy Yatsenük, Radikal Parti Oleg Lyaşko ve Özüne Yardım Partisi’nden Oksana Sıroyed tarafından paraflandı.

Meclisteki paraf töreni akabinde açıklamada yapan Petro Poroşenko Bloğu temsilcisi Vladimir Groysman; “Koalisyon anlaşması metni ülkedeki reformları gerçekleştirmek için oluşturuldu. Yeni seçilen Ukrayna Parlamentosu’nun ilk oturumundan sonra hükümet kurulması çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

Yatsenük ise koalisyon metnini, ciddi kapsayıcı bir evrak, hükümet için ise net ve anlaşılır bir program temeli olarak niteledi. Yolsuzlukla suçlanarak tutuklanan iktidar değiştikten sonra serbest kalan, eski Başbakan Timoşenko ise hükümetin öncelikli görevinin yolsuzlukla mücadele olacağını kaydetti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]