Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eski Ukrayna İçişleri Bakanı’na 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Görevini kötüye kullanma ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle 26 Aralık 2010’da gözaltına alınan eski Ukrayna İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko’nun mal varlığına el konularak 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Şoförünü emniyetin polis kadrosuna almak ve hazineden daire tahsis etmek yoluyla görevini kötüye kullanmak suçundan yargılanan Lutsenko’nun davası, hem yurt içinde hem de dışarıda tepki çekmişti.

Eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun yargılandığı ve ceza aldığı başkent Kiev’deki Peçersk Mahkemesi Lutsenko’nun kararını de açıkladı. Mahkeme kararına göre Lutsenko’nun mal varlığına el konulmasına, 643 bin grivna (yaklaşık 80 bin dolar) para cezası ve 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Bununla birlikte şöföre de 3 yıl hapis cezası verildi ayrıca kanunlara aykırı olarak şoföre verilen daire de tekrar hazineye iade edilecek

Kendisinin suçsuz olduğunu iddia eden eski Bakan Lutsenko mahkemenin lehine olan hiçbir delile bakmayıp seçme yöntemiyle sahte kanıt oluşturduğunu öne sürdü. Lutsenko, kendisine verilen 4 yıllık mahkûmiyet konusunu iktidarın 2004 yılındakinden daha büyük bir “meydan” korkusuyla bu yıldırma yöntemini kullandığını söyledi.

Avukatları aracıyla daha önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde dava açan eski bakanın davası 17 Nisan günü görülecek.

Zanlıların haklarındaki iddiaları mahkemede kendilerinin okumak zorunda olduğu ülkede eski Bakan Lutsenko, 47 ciltlik iddianameyi 26 Aralık 2010’da okumaya başlamış 20 Nisan 2011’de bitirmişti.

Lutsenko, 2005-2009 yılları arası “turuncu devrim” ile iş başına gelen hükümetlerinin değişmez içişleri bakanıydı.

Eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, dönemini bitiren bütün gösterilerin liderliğini de Yuriy Lutsenko yapmıştı.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]