Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrupa Birliği Ukrayna’ya izolasyonu hatırlattı

AB’nin genişlemeden sorumlu eski komiserlerinden ve AB Komisyonu eski başkan yardımcılarından Günter Verheugen, Ukrayna’yı siyasi izolasyon konusunda uyardı.

Kiev’de bulunduğu sırada Almanya’nın Sesi Radyosu DW’ye verdiği röportajda konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Verheugen, Ukrayna-Avrupa entegrasyonu konusunda tıkanıklıktan söz etti.

“AB-Ukrayna ilişkilerindeki derinleşmenin bir sonraki adımı ertelenmiştir” dedi.

Kendisine sorulan, mevcut durumun Avrupa’dan yapılan finansmanın kesileceği, Avrupalı yöneticilerin Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile buluşmaktan kaçınacakları anlamına gelip gelmediği sorusuna Verheugen, “Bana göre söylediğiniz endişelerin haklılığı ortaya çıkıyor. Ukrayna’nın izolasyona uğrama riski var” dedi.

AB eski komiseri, gelişmelerin nedeninin Timoşenko olayı olduğunu reddetmezken şunları söyledi: “Bu olay, tıkanıklık sürecini başlatan bir düğüme oldu. Ukrayna yönetimi bunu biliyordu. Sık sık hatırlatıldı kendilerine. Ancak bilerek bu adımı attılar”.

Fakat Verheugen’e göre tıkanıklık sadece Timoşenko olayına endeksli değil. Bu sene yapılacak parlamento seçimleri de önemli. Seçimlerin şeffaf ve demokratik gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önemli. Avrupalı siyasetçi, “AB’de karar ancak bundan sonra verilecek” diye sözlerine ekledi.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]