Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar 6 tane Euro 2012 maç bileti için bütün gelirini verecek

Ukrayna ve Polonya’nın ortaklaşa düzenleyeceği, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) yaklaşırken ortalama gelirin yaklaşık 300 dolar olduğu Ukrayna’da vatandaş maç bileti alacak para bulma derdine düştü.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Boris Kolesnikov, Ukrayna 2012 dergisine verdiği demeçte, UEFA’nın fiyat konusundaki gizliliğini bozamam fakat ortalama gelire sahip bir Ukraynalı final dâhil 6 maç bileti alabilir. Bakan Kolesnikov, Ukraynalıların alacakları biletlerin VİP biletler de olmayacağını da ifade etti.

Ukrayna Devlet istatistik Kurumu verilerine göre Ukraynalıların ortalama geliri geçen yılın Ocak ayı ile Kasım arasında 240 dolar ile 300 dolar aralığında değişmişti.

UEFA’nın Ukrayna’daki organizasyonu sorumlusu Markiyan Lubkivskiy, ise daha önce statları yüzde yüz dolması için biletlerin Euro 2008’den daha ucuz olacağını söylemişti. Öte yandan bilet fiyatlarının yerli ve yabancı taraftarlar için aynı fiyatlardan satılması bekleniyor.

UEFA’dan yapılan açıklamada, Euro 2012’nin biletlerinin büyük kısmının satışının 1 Mart 2011’den itibaren euro2012.com sitesi üzerinden satılmaya başlanılacağını ve biletlerin ise 2012 yılında teslim edileceği bildirildi.

Biletlerin üzerindeki fiyatlar maçların oynanacağı ülkelerin milli para birimleri ve Euro olmak üzere iki ayrı para biriminde yazılacak.

Taraftarlar, her maç için ayrı bilet alabileceği gibi isterlerse tüm maçlar için kombine bilet de satın alabilecek. Bilet satışına ilişkin ayrıntılı bilgi ise euro2012.com sitesine üye olanlara duyurulacak.

31 maçtan oluşacak şampiyona için yaklaşık 1 milyon 400 bin bilet satılacak. Turnuvanın açılış maçı 8 Haziran 2012’de Varşova’da, final maçı ise 1 Temmuz’da Kiev’de yapılacak.

Euro 2012’ye Ukrayna’da; Donetsk, Kiev, Lviv ve Harkiv şehirleri ev sahipliği yapacak.

Yunus Eroğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]