Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Timoşenko’nun hücresinin fotoğrafları yayınladı

Eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasını çekmeye başladı. Temyiz talebinin geri çevrilmesi akabinde Timoşenko, 30 Aralık’ta ülkenin doğusundaki Harkiv şehrindeki kadın tutukevi Kaçanovskiy Hapishanesi’ne yerleştirildi. Timoşenko’nun avukatlarının hapishane şartlarının kötü olduğu yönündeki açıklamaları üzerine Ukrayna Cezaevleri Genel Müdürlüğü, Timoşenko’nun odasının fotoğraflarını yayınladı.

Yapılan açıklamada Timoşenko’nun bir başka tutuklu ile birlikte kaldığı bildirildi. Avrupa standartlarında bir oda olduğu belirtilen açıklamada; “37,5 metre karelik odada; televizyon, mikrodalga fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, duş kabini, klozet ve hijyen klozeti bulunuyor.” denildi.

Timoşenko’nun odasının ışıkları 24 saat yanıyor ve güvenlik kamerası ile devamlı gözetim altında tutuluyor.
Timoşenko’nun hasta olduğunu iddia etmesi üzerine hastanenin sağlık kontrolü teklif etti. Timoşenko ise geri çevirdi.
Timoşenko’yu görmeye gelenler yeni yıl öncesinde 104 parçadan oluşan bir gıda kolisi verdi.

Timoşenko, 5 Ağustos ile 30 Aralık 2011 arasında Kiev’de tutuklu kalmıştı. Kiev Temyiz Mahkemesi’nin cezasını onaması üzerine Harkiv’deki, Kaçanovskiy Hapishanesi’ne nakledilmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]