Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] ‘Atatürk tüm ülkelere dost eli uzattı’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılı dönümünde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de anıldı.

Kiev Büyükelçiliği’ndeki gerçekleşen törende konuşan İkinci Katip Yaprak Ece, Atatürk’ün komşu devletler işbirliğini geliştirmenin önemini Ukrayna özelinde de en önce anlayan devlet adamı olduğuna dikkat çekti.

Yaprak Ece konuşmasında 1922 yılında Atatürk’ün Ankara’da görüştüğü General Frunze başkanlığındaki Ukrayna heyetine ifade ettiği şu sözleri; “Ukrayna ve Türkiye’nin iki komşu ülke olduğunu söylemek mümkündür.  Kuzeye dikkatle bakın orada deniz var. Fakat bir ana denizin olmadığını düşünürseniz. Türkiye ile Ukrayna’nın birbirine daha yakın ülkeler olduğunu görürsünüz” aktardı.

Atatürk’ün tüm ülkelere dost eli uzattığını belirten Yaprak Ece, gen diplomatlar olarak Atatürk’ün tecrübelerinden istifade ettiklerini söyledi.

Ece, Osmanlı döneminde 18 olan yurt dışı temsilciliğinin cumhuriyet döneminde hızla arttığını ve bu sayının 170’i aştığını belirtti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]