Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Büyükelçi Meriç; ‘Atatürk’ü ilahlaştırmamamız lazım’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılı dönümünde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de anıldı.

Kiev Büyükelçiliği’ndeki gerçekleşen törende konuşan Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç, Atatürk’ün ilahlaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Büyükelçilik mensuplarının yaptıkları konuşmalar akabinde genel bir değerlendirme yapan Büyükelçi Meriç; “Atatürk bizim tarihimizde gelmiş geçmiş önemli liderlerden bir tanesidir. Bugün Türk milleti bağımsızlığını ulu önderimize ve silah arkadaşlarına borçludur. Ben üçüncü jenerasyonum (nesilim) ve eğer biz Atatürk sevgisini kalbimizde kaybetmemişsek, bu demektir ki Atatürk ilelebet bizim ruhumuzda, gönlümüzde yer alacaktır” dedi.

Büyükelçi Meriç sözlerine şöyle devam etti; “Genel olarak baktığımız zaman, tabii ki Atatürk’ü ilahlaştırmamamız, tabulaştırmammız gerekiyor. Atatürk Osmanlı’nın son neslinden bir parçadır. Bu nesil Fransız İhtilalı’nın fikirleri ve idealiyle yetişmiştir. Cumhuriyetçilik Fransız İhtilalı’ndan gelme bir kavramsal çerçevedir. Atatürk bu neslin içerisinde ortaya çıkmıştır. Bütün zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nı bize hediye etmiştir. Bu açıdan ona minnettarız.”

‘KEMALİST İDEOLOJİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR’
Konuşmasında ideoloji döneminin geride kaldığına vurgu yapan Büyükelçi Meriç; “Kemalist ideoloji diye bir şey yoktur. İdeoloji dönemi geride kalmıştır. Atatürk’ü iyi anlamak istiyorsak, çağı iyi takip etmemiz gerekiyor. Çağı yakalamamız gerekiyor. Ben Atatürkçülüğün dinden uzaklaşmak olduğu yolundaki görüşe de katılmıyorum. Atatürk dindar, dini bütün bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün bu kadar güçlü bir hale gelmesi, Atatürk ilkeleri temelinde ilerlemesi sayesindedir.” diye konuştu.

Atatürk’ün, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözlerine atıfta bulunan Meriç, yeni neslin, gençliğin, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağın gereklerine göre ileriye götürmesi gerektiğine işaret etti.

10 Kasım anma programına katılmak için büyükelçiliğe gelen Ukraynalı İşadamı Viktor Korolenko ise Atatürk’ün büyük bir devlet adamı olduğunu söyleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna için örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Uluslararası Türkiye Ukrayna Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Burak Caner Türedi ise konuşmasında, genç nesiller olarak Atatürk’ün ilkeleri ışığında Türkiye’yi her alanda başarıdan başarıya taşıyacaklarını söyledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]