Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’in eğitim müdürleri işbirliği çalıştayı için İstanbul’da

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in il ve ilçe eğitim müdürleri 11 Ekim’e kadar devam edecek işbirliği çalıştayı için kardeş şehir İstanbul’da. Bugün İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın sunumu ile başlayan çalıştayda; e-okul, e-kayıt ve e-yatırım konularında bilgi verildi.

Hafta sonu mesaisi yapan Ukraynalı ve Türk eğitimcilere hitap eden Muammer Yıldız; okulun ve çevrenin katkılarıyla Türkiye’de yürütülen ‘değerler eğitimi’, ‘İyi Örnekler Projesi’ ve devam eden ‘Hemfest’ projeleri hakkında Ukraynalı meslektaşlarına bilgi verdi ve etkinliklere davet etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mucip Kına konuşmasında iki ülke eğitiminde iyi örneklerin paylaşımı konusu üzerinde durdu.

Kiev İl Milli eğitimi adına sunumlarını sunan konuklar ise okul öncesi eğitimi ve Ukrayna’da yaygın olarak uygulanan şehir kültürü ve müze yoluyla eğitim-öğretim konusunda tecrübelerini paylaştı. Kiev İl Eğitim Müdürü Vera Zinavivna Gorunova, bu ziyaretin eğitim yılının başında yapılması, Kiev’in yeni bir eğitim kriterleri çıkarma planına denk gelmesi ve somut projelerle masaya oturulmasını zamanlama açısından “fevkalade” olarak değerlendirdi.

Vera Gorunova, “Kiev’de altyapısı sağlam bir ‘okul öncesi’ sistemi var. Yapılacak ortak bir ‘online video konferansı’nın, ‘Benim Şehrim Kiev’ dersini on yıldır okutmanın tecrübesini, ‘Yılın Öğretmeni’ uygulamalarının da eğitimde kardeş şehrimiz İstanbul ve Türk eğitim sistemi için faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde çalışma yemeğine katılan eğitimciler daha sonra; müfredat ve ders sayıları, 2012 İstanbul Spor Başkenti etkinliklerinde İstanbul-Kiev ortak faaliyetleri, okul liderleri ve okul öğrenci meclisleri konularında karşılaştırmalı müzakerelerde bulundu.

Ukraynalı eğitimciler, bugün Coşkun İlköğretim Okulu, Üsküdar Anadolu Lisesi ve Çamlıca İlköğretim Okulu’nda da incelemelerde bulunacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]