Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline katıldı

7. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başladı. Festivalde, yöresel halk oyunlarının yanı sıra, Slovakya, Ukrayna gibi ülkelerden gelen gruplar kendi ülkelerine ait danslarını sergiledi.

Ukraynalı dansçıların renk kattığı festivalde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve bazı AK Parti Milletvekilleri hazır bulundu.

Festivalde konuşan Ankara Valisi Yüksel, “Eğer dünyada tanınmak istiyorsak, kendimizi böyle etkinliklerle tanıtmalıyız. Çubuk tarihine bakarsak, Anadolu’ya gelen ilk Türklerin oğuz boyları, Çubuk’a gelmişlerdir ve yine dikkat ederseniz Çubuk köylerinin adı bu oğuz boylarının isimlerini almıştır.” dedi.

Çubuk halkının dünyada tanınmayı hak ettiğini belirten Ankara Valisi Yüksel, “Mutfak kültürümüzü, tarihimizi, turşumuzu ve en önemlisi Çubuk insanını dünya ile kucaklaştırmalıyız.” diye konuştu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı yerlerde, festival adı altında, Türk kültürü ile alakası olmayan, etkinliklerin düzenlendiğini söyledi. Çiçek, “Böyle etkinlikler değerlerimize zarar veriyor. Festivallerin kültürümüzü tanıtmaya yönelik olduğu sürece, biz her zaman destek vermeye ve bu tür şölenlere gelmeye hazırız.” dedi

Çubuk’ta kurulan üniversiteyi birçok ilçenin istediğini, ama Çubuk ilçesine kurulma kararı alındığının belirten Çiçek, kurulan bu üniversitenin Çubuk halkı için bir bilgi merkezi ve ışık kaynağı olmasını temenni ettiğini söyleyen Çiçek, “Artık görev sayın rektörümüzündür. Kurulan bu üniversiteye gözünüz gibi bakmalısınız.” diye konuştu.

Cemil Çiçek, Ankara’ya gelen turistlerin 50 binden 350 bine kadar çıktığını, böyle festival ve etkinliklerle, bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da katlanacağına inandığını ifade etti. Böyle festivallerin birlik ve beraberlik sağlama açısından çok faydalı olduğunun altını çizen Çiçek, daha nice festivalleri beraber kutlama dileğini sunarken, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

TBBM Başkanı Cemil Çiçek festivalden ayrılırken basının yönelttiği soruları cevapladı.
Cemil Çiçek İnternette yayınlanan ve MİT-PKK arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı hakkında sorulan soruya, “Bu konu yürütme organlarına intikal etmiş bir konudur. Bu nedenle bu tür konular hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyorum. Gerekli mevkiler zamanı geldiğinde gereken açıklamaları ve çalışmaları yapacaktır. Uluslar arası bir bela olan terör belasını, İngiltere veya İspanya gibi terörle mücadele eden ülkeler nasıl çalışmalar yapıyorsa, Türkiye de ki yetkili mevkiler de gerekli çalışmaları doğru şekilde yapacaktır.” diye cevapladı. Böyle ses kayıtlarının internete sızmasının, bir güvenlik zaafı oluşturması hakkındaki soruya cevap vermekten kaçınan Çiçek, “ Sabredin, gereken açıklamaları ilgili kişiler yapacaktır.” diye konuştu.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]