Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TL’nin sonuna bir “0” konulduğunda grivna oluyor(du!)

Türkiye’de Türk Lirası’nın dolar karşısında hızla değer kaybetmesi sonucunda kur psikolojik sınır 2,5 TL’yi gördü. Ukrayna’da da Merkez Bankası’nın resmi dolar kurunu 25 grivnaya çıkartması bir anda iki ülke paralarının değer eşitliği hesaplamalarını kolaylaştırdı. (Ancak ülkedeki kriz nedeniyle dolar 40’ı görünce bu denge bozuldu…)

Mesela, Ukrayna’da 100 grivnaya satılan bir şey Türkiye’deki fiyat karşıtı 10 TL ya da tam tersi Kiev’de 25 grivnaya satılan Türk portakalının kilosu Türk parasıyla değeri 2,5 TL.

Kurlardaki benzerlik ne kadar devam eder bilinmez ama şu anda iki ülke arasındaki fiyat kıyaslaması artı/eksi bir “0” işlemi ile çözülüyor.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]