Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’in eğitimde kardeşi İstanbul`da okullar açıldı

Kiev’in eğitimde kardeşi İstanbul`da da okullar açıldı. Yaklaşık 200 bin ilköğretim 1.sınıf ve 120 bin anaokulu öğrencisi okula ilk defa merhaba demenin heyecanını yaşadı.

Bahçelievler Yayla İlköğretim Okulu`nda düzenlen programa İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Eğitim Müfettişleri Başkanı Talip Başer, Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, Yayla ilköğretim Okulu Müdürü Süleyman Sami Yıldırım ve okul müdürleri,  öğretmenler, veliler ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı. Yayla ilköğretim Okulu Müdürü Süleyman Sami Yıldırım`ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay da bir konuşma yaptı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız da konuşmasında minik öğrenciler için ilk haftanın çok önemli olduğunu ve bu uyum süreciyle bunu aşmaya çalıştıklarını belirtti. Yıldız, velilerden gelecek talepleri değerlendireceklerini ve yeni dönemde daha çok çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya da eğitim altyapısı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Yeni yapılan okullarla sınıf mevcutlarını 40`ın altına düşürülmeğe çalışıldığını kaydeden Kaya, eğitim kalitesinin artırılmasının okullarında kalitesine bağlı olduğunu belirtti. Amaçlarının ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesiller yetiştirebilmek olduğunu ifade eden Kaya, okula yeni adım atan miniklerin velilerine de bu süreçte çok işler düştüğünü söyledi.

Törene minik öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam edildi. Heyecanları yüzlerinden okunan miniklerden bazısı kendilerine göre eğlenip oynarken bazıları da annelerinin yanından ayrılmadı. Bahçedeki tören geçen senenin birincisi ekibin halk oyunları gösterisini sergilemesi ile sona erdi.

Bahçeden ilk defa sınıfa geçen miniklere ilk dersi Vali Yardımcısı Harun Kaya ile Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız verdi. Çocuklarla samimi bir şekilde sohbet eden Kaya ve Yıldız çocuklarla eğlenceli anlar yaşadılar. Kalabalık bir basın ordusunun da takip ettiği derste miniklerle ve velilerle röportajlar yapıldı. Kaya ve Yıldız`ın ders sonunda öğrencilerle vedalaşarak okuldan ayrılması ile tören sona erdi.

egitim.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]