Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrupa gününde Odesa’daki Türk standına ilgi büyüktü

Odesa Şehri’nde kutlanan Avrupa Günü kapsamındaki etkinliklerinde Türkiye standı büyük ilgi gördü. Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Odesa’nın ünlü Primorskiy Caddesi’nde Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerin kurdukları çadırlarda ülkelerini tanıttı.

T.C. Odesa Başkonsolosluğu, Odesa Çernomorskiy Lisesi ve Odesa Türk Öğrenci Derneği katkılarıyla kurulan Türkiye çadırı ilgi odağı oldu. Türkiye’yi tanıtan broşür, afiş katalog dağıtımı ve ayrıca leziz Türk yemeklerinin verilişi sırasında izdiham yaşandı.
Türk kültürüne ait yemekler kısa süre içinde tüketildi. Gün boyunca resimlerin yanı sıra Türk kültürüne ait mozaikler sergilendi. Türkiye ve Türk kültürünün tanıtılmasında büyük katkıda bulunuldu.

Odesa Belediye Başkanı Eduard Gurvits Türkiye standına uğrayarak Türk kültürü hakkında bilgi aldı.

Ayrıca Odesa Çernomorskiy öğrencileri Odesa’nın bir yerel kanalına konuşarak Türk kültüne ait özellikle leziz tatlılarla ilgili soruları cevapladı.

Kapanışta Odesa Belediyesi tarafından Odesa Cernomorsky Lisesi müdürü Arif Asalıoğlu’na şehre katkılarından dolayı başarı belgesi verildi.

UKRAYNA HABER / ODESA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]