Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan gurbetçilere: 17 Aralık sizi rahatsız etmesin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beş yıl sonra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e geldi. Erdoğan, Suriye’deki vahşetin dünyaca izlendiğini belirterek ‘‘Cenevre-2’de ses ver demek zorundayız’’ dedi.

Avrupa Birliği (AB) liderleriyle görüşmeler yapmak üzere Brüksel’e gelen Başbakan Erdoğan’ı çok sayıda partili vatandaş karşıladı. Kaldığı otelin yakınındaki meydanda Belçika emniyeti geniş güvenlik önlemi aldı. Otobüsün üzerinden kalabalığa seslenen Erdoğan, ‘‘Bugünkü buluşmamızın çok farklı bir döneme rastlaması, bu toplantıya ayrı bir anlam kazandırıyor. Bilemiyorum, az önce dünyanın birçok kanalında Suriye’deki vahşeti izledik. Onbinlerce insanın, şu ana kadar 150 bin insanın yediden yetmişe nasıl öldürüldüklerini izlediler. Yarın Cenevre-2 toplantısı var. Şimdi de biz de Brüksel’den ‘Ey dünya, 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye’ye karşı acaba sessiz mi kalacağız?’ Cenevre-2’de ses ver demek zorundayız. Suriye’deki bu insanlık katliamına karşı ses ver diyoruz. Zira, ufacık yavruların nasıl öldürüldüğü bu resimlerde gösteriliyor. Kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla onbinlerce insanın nasıl öldürüldüğü burada gösteriliyor’’ şeklinde konuştu.

‘‘İNANIYORUM Kİ CENEVRE-2 BU ADIMLARIN ATILDIĞI BİR TOPLANTI OLACAK’’

Şu anda Türkiye’de 700 bin Suriyeli sığınmacının barındırıldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye olarak açık kapı politikasını sürdüreceklerini ifade etti. Brüksel’in uluslararası bir buluşmanın yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, belediye yönetimine akşam saatleri olmasına karşın çok sayıda insanın toplanmasına izin verdiği için insani duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, Batı toplumunun Suriye’deki vahşete karşı sesini yükseltmek durumunda olduğunu vurgulayarak ‘‘İnanıyorum ki, Cenevre-2 bu adımların atıldığı bir toplantı olacaktır.’’ dedi.

BAŞBAKAN’DAN ‘GÜÇ DEVŞİRMESİ’ VURGUSU

Yarın Türkiye-AB ilişkileriyle alakalı birçok görüşme yapacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ‘‘Temenni ederim ki bu görüşmeler AB’deki fasıllarla ilgili adımlarımızın çok daha farklı bir şekilde atıldığı görüşmeler olur. İnanıyorum ki, geleceğe yönelik birlik ve beraberliğimizin bu noktada AB’nin güç devşirmesi noktasında da farklı bir başlangıç olur.’’ şeklinde konuştu.

GURBETÇİLERE: 17 ARALIK SİZİ RAHATSIZ ETMESİN

Başbakan Erdoğan, meydanda toplananlara yaptığı konuşmasında, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna da değinerek, ‘‘Huzurlu ve rahat olun. 17 Aralık sizleri rahatsız etmesin. 25 sizleri rahatsız etmesin. Bütün bunların üstesinden gelmeye muktedir bir AK Parti iktidarı vardır, bunu unutmayın. İftiralar asla yer bulmayacaktır. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Yarın bugünden daha güzel olacak. İnşallah 2014, 2013’ten çok daha güzel olacak. Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz.’’ dedi.

BAŞBAKANA BRÜKSEL’DE ALTI BAKAN REFAKAT EDİYOR

Başbakan Erdoğan’ın Brüksel temaslarına Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Emrullah İşer, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de eşlik ediyor.

VEDAT DENİZLİ | BRÜKSEL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]