Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sneijder’in iki füzesi

Maç öncesi ev sahibi Galatasaray’ın T.T Arena’da müthiş taraftar desteğiyle maça çıkacak olması Fenerbahçe’ninse birbirlerileriyle uzun zamandır oynamaya alışık kadrosuyla oynaması her iki takımın kağıt üzerindeki avantajlarıydı.

Galatasaray oyunu önde kuracak, orta olandan atılacak ara paslarla Burak’ı topla buluşturarak gol arayacaktı. Milli maç arasında sakat olan Burak’ın maça yetiştirilmeye çalışılmasında da bu sebep vardı. Buna karşı konuk Fenerbahçe’ninse her iki kanat bekleri Caner ve Gökhan Gönül’ün kanatlardan yapacakları hızlı bindirmelerle etkili olmaları bekleniyordu.

Ama unutulmaması gereken bir durum vardı ki oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbisiydi ve her an her şey olabilirdi.

Galatasaray ilk yarıda öyle baskı yedi ki sanki Galatasaraylı futbolcular Kadıköy’de maça çıkmışlardı. Takım pas yapamıyor, hücuma çıkarken kaybedilen toplar büyük tehlike oluşturuyordu. Emre’nin 34. dakikada sakatlanarak yerini Selçuk’a bırakması Fenerbahçe’nin pas trafiğini olumsuz etkileyebilir, Galatasaray da orta alanda üstünlüğü ele geçirebilirdi.

Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki tartışmasız üstün oyununun yanında Emenike son vuruşları iyi yapabilse Fenerbahçe soyunma odasına önde gidebilirdi.

İkinci yarının daha ilk saniyelerindeki Sneijder şutu Galatasaray’ın ikinci yarıda daha organize olacağının sinyaliydi. Bruno Alves’in 53. dakikada partneri Bekir’e özenerek kızarması Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdüğü gibi maçında kırılma anını oluşturdu. O dakikadan sonra Fenerbahçe’nin 10 kişi kalmasıyla Galatasaray daha iyi oyun kursa da aradığı golü bir türlü bulamıyordu.

Maçın iyilerinden Olcan Adın’ın şutunun direğe takılması kendisi ve takımı adına şanssızlıktı. Alper’in müthiş deparıyla kazanılan kornerde Kadlec’in altı pastan topu tribüne göndermesi Fenerbahçeli taraftarlara saç baş yoldurttu.

Maç başladığı gibi bitecek Galatasaray 10 kişilik Fenerbahçe’yi kendi evinde yenemeyecek derken Sneijder müthiş füzeleriyle maçı biranda 2-0 a getirdi. Her iki golde uzun süre hafızalardan silinmeyecek jenerik gollerdi. Sneijder gerçekten 10 numaralı formanın hakkını attığı gollerle fazlasıyla verdi. Çünkü Fenerbahçe bir kişi eksik olmasına rağmen iyi savunma yapıyordu.

İşte “büyük futbolcular” oyunun sıkıştığı anda skoru değiştirebilen futbolculardır.

Dünde aynen böyle oldu.

Maçın son anlarına kadar hatasız olan, “Dünya Kupası görmüş” hakemimizin bariz hatasıyla atılan gol de Fenerbahçe’ye teselli oldu.

Derbi galibiyeti her kulüp için 3 puanın yanında moral motivasyon ve takım olma yolunda çok önemli bir fırsattır.

Umarım Galatasaray bu fırsatı gelecek maçlar adına iyi kullanır.

MÜCAHİT DEĞİRMENCİ | www.ukraynahaber.com.ua – @izmirodessa

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]