Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de en düşük ev kirası ortalama gelirin iki katı

Yüksek emlak fiyatları ve kiraları ile dikkat çeken Ukrayna’da mali krize rağmen ev kiraları artmaya devam ediyor.

Emlak uzmanları yaptığı açıklamada, 3 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Kiev’deki bir ila 3 odalı kiralık dairelerin aylık ortalama 703 dolar olduğunu belirtti. Ukrayna genelinde ise Haziran ayında ortalama gelir 415 dolar olarak kaydedildi.

Kiev’de çalışanların ise ortalama 640 dolar seviyesinde aylık alırken, başkent merkezine en uzak ve şehrin karşı yakasındaki Darnitsa’da tek odalı bir dairenin ortalama kirası 441 dolar. Kiev’in şehir merkezindeki Peçersk’te ise tek odalı dairelerin ortalama kirası 711 dolar seviyesinde. Kiev’de Türkiye standartlarında oturulabilecek bir evin metrekare kirası ise 30 dolar civarında.

Ekonomik krizin devam ettiği ülkede yılbaşından bu tarafa konut kiraları yüzde 7 ile 10 oranında artış kaydetti. Uzmanlar kiralardaki artış sebebini Kiev genelinde daire sahiplerinin gelirlerini arttırma isteğine ve göç alan şehirde konut yetersizliğine bağlıyor.

Ukrayna Devlet İstatistik Kurumu, Haziran ayında ülke genelinde ortalama aylıkları 415 dolar, başkent Kiev’de ise çalışanların ortalama gelirini 640 dolar olarak kaydetti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]