Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
İş Dünyası

Bütün TUİD üyeleri Türk toplumunu yıpratmayı bırakın!

Sözü fazla uzatmayacağım, ne olacak bu TUİD’in hali derseniz: çözümü çok basit.

Bazen insan bir meseleden ne kadar kaçarsa kaçsın, kendisini kaçtığı hadisenin tam da ortasında buluveriyor. Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nde seçim sürecinde yaşananlar nedeniyle ayağımın kırılmasına neredeyse sevinecek hale gelmiştim. Sağlımı bahane ederek seçim sürecinden kendimi uzak tutmayı başardım. Hiçbir bir şekilde işadamlarımızdan şahsi menfaat görmemiş birisi olarak herkese eşit olan mesafemi korumak istedim.

Kırık ayak sebebiyle, 2005’ten bu tarafa ilk defa, TUİD’in başkanlık seçimine katılmaktan yırtsam da seçim sonrası oluşan girdap beni de içerinse çekmekte gecikmedi. Tam seçimle birlikte çalkantılı sürecin bittiğini düşünürken; saatler süren telefon görüşmeleri, elektronik postalara gönderilen bildiriler ve kişisel mesajlarla ayrı bir gündemin içinde buldum kendimi. Açıkçası 6 yıllık Ukrayna yaşamımda dedikodunun bu kadar ayyuka çıktığı bir döneme de şahit olmadım.

Konuştuğum istinasız herkes; “Türk toplumunun menfaati” diyor fakat ne hikmetse aynı kişilerin icraat ve hareketleri insanları birbirinden uzaklaştırıyor, kamplara bölüyor. Artık piyasada insanlar birbirinden bahsederken; ocular, şucular, bucular, diye hitap ediyor.

Şu anda Ukrayna’daki, Türk toplumunun düştüğü hal beni içten içe üzüyor.

Elimize geçen bildirileri ve cevapları, yayınladığımız yazılara sizlerden gelen uç yorumları onaylarken de çok üzüldüm.

Ve neticede geldiğim nokta şudur: TUİD’deki mesele “hal yoluna” gidene kadar, TUİD ile ilgili hiçbir habere ve bildiriye, UkraynaHaber.com’da yer vermeyeceğim.

Habercilik ilkelerim daima tarafsızlığı temel alır. Kimsenin talimatıyla kişileri hedef alan haber ve yorum yayınlamam. Bu mevzuda, Ukrayna Haber olarak 6 yıllık çizgimiz de bellidir ve yayın politikamızı aynı şekilde devam ettireceğiz.

Konumumuz itibariyle hiç kimsenin planının bir parçası değiliz, ayak oyunlarına da alet olmayacağız. Doğru bildiğimiz yolda mesleğimize devam edeceğiz.

Cevap hakkı doğacak haberlere haber portalımızda karşı görüşün cevabını almadan yer vermeyeceğiz.

Bir hayal edin, geçen 2-3 ay içerisinde güzide işadamlarımızın harcadığı bütün efor, Türk toplumun birleşmesi, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi adına olsaydı neler olurdu?

Artık 2011’deyiz günümüzde her şey profesyonel olarak yapılıyor. Basit hesaplar yüzünden zaman kaybediyoruz. Genç nesillere iyi bir miras bıraktığımız kanaatinde değilim.

Sorumlu bir gazetecilik örneği olarak, artık Türk toplumu tartışmaların içine çekecek bu tür olumsuz haberler yerine, sizlerden toplumuzu güçlendirecek proje haberleri bekliyorum.

Israrla ifade etmek istediğim tek şey: herkese eşit mesafede olduğumdur.

Talimat ve ricayla, cevap hakkı doğuracak, kişileri hedef alan belli bir zümrenin menfaatine olan haberleri yapmayacağım. Hiç kimsenin güdümünde de değilim.

Fakat ben hepsi birbirinden aziz işadamlarımızı ortak paydalarda buluştuğunu görmek istiyorum. TUİD normalleşene dek; herkes topluca istifa etse de, dernek kapansa da bizim sitemizde TUİD ile ilgili haber bir tek göremeyeceksiniz.

Elbette, insanların haber alma hakkı vardır.

Lakin biz isterdik ki; “TUİD meşruiyeti kaybetti mi?”, “şaibeli” gibi kelimeleri kullandığımız haberler yerine birleştirici haberler yapalım.

Bu haberleri yaparken de; biraz toplumun ateşi düşsün, restoran köşelerinde, sağda solda yapılan gıybetler yerine açık bir platformda mevzu konuşulsun ve tatlıya bağlansın niyetiyle hareket ettik.

Biz TUİD’de sözüm ona perde arkasında yaşananları yazarken, Ukrayna’daki diğer bütün haber sitelerinin olup biteni; görmedim, duymadım bilmiyorum şeklinde ele alması mesafeli durmasını da açıkçası bir haberci olarak çok manidar buldum.

Nihayetinde hâlihazırdaki gidişatıyla, TUİD haberlerine yer vermekten vazgeçtim. Ben burada Euro 2012 arifesinde, Türk toplumuna huzur verecek haberlere yer vermek istiyorum. Ukrayna’da alınan milyon dolarlık dev inşaat projeleri, tamamlanan projelerin açılışları, imza atılan güzel işler, pazara yeni giren Türk firmaları, artan ticaret hacmimiz, refahı artan Türk toplumunun ve Türk şirketlerinden gelecek başarı hikâyelerini yazmak istiyorum.

Lütfen, artık bize birleştirici, ikili ilişkililere katkıda bulunacak haberler verin.

Farkında mısınız bilmiyorum ama birbirimizin enerjisini boşa harcıyoruz.

Daha da kötüsü bilmeden belki farkına varmadan kalp kırıyoruz.

Gelin, hep birlikte enerjimizi daha güzel projelere ayıralım.

Neticede bu tür polemiklerin içerisindeki bir dernek, Türk toplumunu asla temsil edemez. TUİD her geç gün birleştirici olmaktan fersah fersah uzaklaşıyor.

Yeni bir oluşuma ve açılıma ihtiyaç var.

Bir şeyleri paylaşmak yerine birlikte yapmak denenmeli.

Devam eden dalaşmayla, TUİD’in bir daha seçime kadar zor dayanacağı malum.

Odesa’da 4 Türk işadamı derneği var. Kiev’de bir dernek var ve üyeleri de sadece buradaki kişilerden oluşuyor geneli kapsayıcı değil.

Eğer, etkin ve güçlü bir dernek isteniyorsa; insanları ayrıştırmamalı, bölmemeli, ideolojik ve siyasi mülahazalar olmamalı sözde herkes bunu diyor ama maalesef özde bu yok.

Nedense bütün üyelere, hatta üye olmayanlara kucak açan bir anlayışı uygulamada bugüne kadar göremedik.

İhtilafların olduğu, sınıflara bölünmüş, genel ve çoğulcu anlayıştan uzak, sivil toplum kuruluşları diğerini temsil edemez. Bu tecrübe ile sabittir.

Her türlü ideolojik siyasi mülahazaya, küçük azınlıklara dahi yer veren dolayısıyla birleştirici herkesin kendine yer bulabildiği, sahiplenebildiği bir derneğe ihtiyaç var. TUİD’in üye sayısının Kiev’de yaşayan toplumumuzun yüzde kaçını temsil ettiği de ortada.

Sözü fazla uzatmayacağım, ne olacak bu TUİD’in hali derseniz: çözümü çok basit.

Akil adamalardan oluşan dernek üstü anlayışa sahip bir kurul; devam eden basit hesaplar, ayak oyunları, demagoji, karşılıklı atışmalara ve bütün ihtilaflara dur demeli.

Yapıcı akil adamlar heyetinde de herkesin kabul edeceği üye olmayan kişilere de özellikle yer verilmeli.

Yapılacak çalıştay sonucunda, Türk toplumunun en iyi şekilde ve faydalı bir biçimde temsil edecek bir derneğin çıkacağı kanaatindeyim.

Son olarak bu zorlu süreçte bize itimat ederek derdini gerek telefonla veya mail yoluyla, gerekse yüz yüze ifade eden, bizim tarafsızlığımıza güvenen bütün okurlarımıza en içten saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Sizlere sonsuz minnettarım ve içten bir teşekkürü borç biliyorum.

Yunus Erdoğdu – [email protected]

34 Yorum
Yoruma BağlantıGençSalı, 02 Ağustos 2011 00:14 Yazar Genç
Kaş yapayım derken göz çıkarıldı…. hem de dost insanların gözleri… körler ve sağırlar bir birini ağırlayamaz hale gelindi…

Yoruma BağlantıAli AkkırPazartesi, 01 Ağustos 2011 14:30 Yazar Ali Akkır
Yeni yönetimi kutluyorum ancak onların küskün insanların derneğe dönmesi için çaba göstermesini diliyorum.

Yoruma BağlantıamastrissePerşembe, 28 Temmuz 2011 19:12 Yazar amastrisse
gerçekten de kaliteli bir şekilde Türkiyeyi temsil edebilecek bir TUİD; ancak benmerkezcilikten dedikodulardan uzak iyi bir sinerji oluştuturabilecek akil adamlardan oluşmalıdır. iş adamlarına esnaflara büyük bir sorumluluk düşüyor .

Yoruma BağlantıYunus ErdoğduSalı, 19 Temmuz 2011 20:00 Yazar Yunus Erdoğdu
Teşekkürler.. ben de aynen siz genç kardeşlerim için kanımın son damlasına kadar hizmet etmeye hazırım…

Yoruma Bağlantıtürk gençliği…Salı, 19 Temmuz 2011 18:03 Yazar türk gençliği…
HELAL SANA YUNUS ABİ.. türk gençliği olarak kanımızın son damlasına kadar ukrayna haberin ve yunus erdoğdunun yanındayız..

Yoruma Bağlantıadnan murtezaÇarşamba, 06 Temmuz 2011 14:21 Yazar adnan murteza
merhabalar…

arkadaslar bu dernek parasal olarak cok mu buyuk ki .. bu kadar alavere dalevere yapiyorlar.. benim bildigim dernekcilik gonul isidir.. yani hizmet bedeli alinmaz… insanlar ne buyuk bir hizmet askiyla yaniyorlar ki… bi suru uygunsuz is yapiyorlar.. herkese selamlar

Yoruma Bağlantı-Salı, 14 Haziran 2011 10:58 Yazar –
işadamlarından başka herşeye benzedikleri için hakettikleri yeri buldular.

Yoruma BağlantıkievCuma, 10 Haziran 2011 11:04 Yazar kiev
Yunus abi ortadaki resme bayildim tam bizim milleti anlatiyor:))) harikasin

Yoruma Bağlantıosman albayarakÇarşamba, 08 Haziran 2011 12:46 Yazar osman albayarak
sevgili arkadaşlar biz buradan birbirimize dert anlatmaya türk toplumunun son duruma neden geldiğini tahlil etmeye çalışırken ve insanlar kaynaşsın diye çabalarken birde baktıkki yönetim kurulu itiraz sahibi arkadaşları memnun etme adına mecbur olmadığı halde kanunen mümkün olan en kısa zaman da seçimleri yenilemeye karar vermiş.bu açıdan tüid in tüm yönetimindeki arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum.ama ne yazıkki tüm türk toplumunu ajite eden insanlar arasına ayrılık tohumlarını eken ve yalnızca kendileri yönetimde olursa bu toplumu temsil edebileceklerini düşünen elitist bir kaç isim ve üstelikte geçmiş 3 – 5 yıl bu derneği yönetmiş olan bu arkadaşlar yönetimleri zamanında bir tek üyeye mail atmamışken şimdi büyük iştahla derneği akamete uğratmanın ve parçalamış olmanın getirdiği zevkle birer birer istifa ettiklerini tüm üyelerimize mail etmektedirler.sanırım şu ana kadar ben ve benim gibiler bu arkadaşları ciddiye alıp gerçekten haklı bir itirazları olabilirmi ve buna karşılık elimizden ne gelir diye çabalayanlar başta eski başkan ercan beyin istifasını duyduktan sonra ne kadar yanıldıklarını ve gerçekten bir sağ duyunun ortada olmadığını iliklerine kadar hissetmiş ve ürpermişlerdir.seçime gitme ve gerçekten demokratik yollardan yarışmaktan dahi kaçanlar hangi temel ilkelerde topluma ön ayak olabilecekleri iddiasındadırlar doğrusu anlamış değilim.ve gerçekten birileri adına usulsuzlük iddiaları varsa bu üyelerimizden tek tek konuşarak alacakları cevaplardan korkmuşlarmıdırlarki iddialarını direkt muhatablarınıda yanına alarak seslendirememişlerdir.ne olur toplumu kandırmaktan vazgeçelim.hiç olmazsa birtek kişi çıksın benim yerime iznim olmadan bilgim olmadan oy kullanılmıştır diyebilsin yok eğer böyle biri yoksa ne hakla üyelerimize sen sahtekarsın damgasını vurabileceğiz.iddia sahipleri üyelerin arkasından ithamda bulunacağına üyelere ulaşıp iddialarını kanıtlasınlar yok eğer böyle değilsede hazımsızlığa bir bahane aramayıp mertçe kaldıramadıklarını söylesinler diye düşünüyorum.bunlar kişisel düşüncelerim olup yanılıyorsam arkadaşlarımın verecekleri cevaplarla yanılgılarımı düzeltmeye ve özür dilemeye hazır olduğumu taraf olmayan ve yalnızca derneğe üye olmanın erdemini bilen arkadaşlarımın bilgisine sunuyorum.selam ve dua ile kalın.

Yoruma Bağlantıismimi yazarsam sıkıntı olabilirSalı, 31 Mayıs 2011 11:18 Yazar ismimi yazarsam sıkıntı olabilir
Mesajınızı buraya girin…

Yazar Rasim Bekmezci
Yunus Bey ,
Açıkcası ben şu Türkçe’si kıt olan kabadayı şahsı merak ettim , size kendini tanıtacakmış , eger mümkün ise siz tanıştıkdan sonra benimle de tanıştırırmısınız o komik şahsı. 🙂 Belki ortalıgı karıştıranı bulmuş oluruz.
Ayrıca TUID hakkında haber yayınlamama kararınıza saygı duyuyorum , ama bence bu tartışilir bir karar.
İyi çalışmalar

Yoruma BağlantıwakexceenPazartesi, 23 Mayıs 2011 22:49 Yazar wakexceen
neden olmasin:)

Yoruma BağlantıYunus ErdoğduCumartesi, 21 Mayıs 2011 13:45 Yazar Yunus Erdoğdu
Selam Safter ağabey ne yazık ki sadese işimiz ile uğraşamıyoruz yazan kişinin adını vermiyorum sadece bir kişiden gelen bir mesaj yorumsuz: “bak bilader öncelikle selamun aleykum… gazetecisin veya ugrasiyorsun ama yalan haberlerle boyle olmaz. eline 3 kurus para sıkıstırdılar diyee…. …. falan yazmıssın ayıp oluyor…. bizi yanlıs anlama ama adam akıllı seyler yaz canımızı sıkma…. sadece rica ediyom duzgun haber yapın diye.. bak bilader isinle ugras.. millet sana yazıp yolluyor sen daha okumadan koyuyorsan sen de vardır bi gariplik. ..benden yasca da buyuksun . ama bu islerde yasa da bakılmaz….. ben sana tanıtacam kendimi… senin yasın kadar benim kuruttugum var lan … !!!! sahte haberci seni…”

Yoruma BağlantıSafter GözlerCumartesi, 21 Mayıs 2011 13:11 Yazar Safter Gözler
Sevgili Yunus can,

Eleştirilebileceğin en son konuda bile eleştirildin…..eleştirenler sanırım seni tanımıyorlar,yazılarını ve haberlerini okumuyorlar. Her iki taraf da takım taraftarı gibi hisleri ile davranıyorlar kusurlarına bakmıyacan, devam kardeşim biz senin tarafsızlığını biliyoruz ….gazeteciliğin kaderi bu, ben bir gazeteci çocuğuyum ,babam rahmetli Osman Bölükbaşının gazetesinde (Köylü Sesi) yazı işleri müdürüyken, DP li olmamasına rağmen ve de üstelik DP yi eleştirdiği için 1960 ihtilalinde hapis yatttı ,gazeteciliğin kaderi bu kişiler nasıl görmek istiyorlarsa o gözlükle bakıyorlar ne İsaya ne de Musa ya yaranabilirsin………….

Yoruma BağlantıERDALCuma, 20 Mayıs 2011 12:59 Yazar ERDAL
Degerli Turk toplumu:
Lutfen kisisel cikarlarinizi birakarak, ukrayna da Turkiye icin ne yapabiliriz, nasil daha guzel temsil edebiliriz, kimseyi dislamadan, gruplasmadan, Ben bilirim, bilincinden uzaklasarak, karsilikli anlayis, hosgoru bilincinde olursak, inaniyorum ki ukraynada daha mutlu bir toplum olabiliriz.
yuzlerce farkli sektorde is yapan, cesitli statulerdeki Turk vatandaslari, bu bencil anlayis yuzunden TUID den uzak duruyor. bizden sayica cokdaha az olan Yahudi ve ermeni toplumlarinin yaptigi etkiyi ulkemiz adina yapamiyoruz. dersl almamiz lazim

Yoruma BağlantıYunus ErdoğduSalı, 17 Mayıs 2011 21:13 Yazar Yunus Erdoğdu
Sayın, Ozan Yasin Dogan işin açıkcası ne Necmi Bey ile alaıp vermediğim ne Selami Bey ile hesabım var…

Seçim sürecinde ikisine aynı orada yer verdim hatta Necmi Doğan’a fazla yer verdiğim için bir çok kişi tarafından eleştirildim.

İkisinin de röportajını yayınladım.

“reform hareketinin” süreç zarfında gönderdiği bütün bildirileri aynan yayınladım (Selami bey tarafından bildiri gelmedi) bunu lütfen bunu Burak Pehlivan’a sorunuz… Yani bildiğiniz Necmi Bey’in sitesi gibi oldum…

Sırf bu yüzden Selami Bey’den ücretli reklam almak zorunda kaldım tarafsızlığı korumak adına… Necmi Beylere de teklif ettim reklam vermediler…

Ve son olarak lütfen iki tarafta bana öbür tarafın adamı muamelesini yapmayı bırakınız…

İlle de bir yazı istiyorsanız seçimden sonrada Necmi Bey’in toplantısına ilişkin bir haber linki: http://bit.ly/ATANecmi

Yoruma BağlantıOzan Yasin DoganSalı, 17 Mayıs 2011 18:15 Yazar Ozan Yasin Dogan
Yunus Bey Merhaba!

Bu gune kadar gecmis donemlerle ilgili cesitli haberlerde Necmi Bey’in fotograflarini, hatta ismini dahi ozenle yazmamaya dikkat etmeniz, secim oncesinde ve sonrasinda sadece mevcut yonetimi hedef alan yazilarinizla en basindan beri renginizi belli ederken bugun “Turk Toplumu, Birlik Beraberlik” temasi altinda tarafsizlik demagojisi yapmakta ve karsi tarafa yanit hakki doguracak haberler yapmayacaginizi soylemenize ragmen yine ayni yazinizda mevcut yonetimi hedef gostermeniz, karalamaniz, ortaligi bulanmis ve TUID’i kaotik bir durumda gostermeniz bu konuda ne kadar subjektif bir tutum izlediginizi gostermekte, yazdiklarinizla tamamen celismektedir. Neyin cabasi icinde oldugunuz cok aciktir ve konularin bu sekilde bulandirilmasindan da prim saglamaya calistiginiz kanisini uyandirmaktadir. Lutfen bari tarafli yazilar yazacaksaniz insanlari aptal yerine koymayin, kendi yaziniz icinde kendinizle celismeyin.

Olabildigimce duygularimi bastirip kibar olmaya calistim, asirilik ettiysem kusura bakmayin!

Yoruma BağlantıBir dostSalı, 17 Mayıs 2011 15:24 Yazar Bir dost
Sevgili Kardeşim kuruluşundan beri üyelerine uzak, mesafeli ve eşit davrandığım ,sayende izlediğim Türk Ukrayna İş Adamları derneğine ait haberleri artık alamıyacağım için bu kararına üzüldüm..reklam alma endişesi ve diğer malum sebepler dolayısı ile diğer haber sitelerinin vurdumduymaz tavrını eleştirmene katılıyorum…..kararını bir kez daha gözden geçirmeni rica eder

yanaklarından öperim…………

Yoruma BağlantıAdemSalı, 17 Mayıs 2011 15:22 Yazar Adem
Zaten adamların istediği de senin yazmanı bırakmandı onların çıkarına hizmet ediyorsun bence yazmalısın… tek yazan sensin TUİD’de olup biteni sen de bırakırsan kapılı kapılar ardında neler oıluyor maillerde neler dolanıyor nereden bileceğiz?

Yoruma BağlantıALI BULDANSalı, 17 Mayıs 2011 11:59 Yazar ALI BULDAN
HABER DEGERI OLAN YAZILARI KOYUN
YORUMLARI YAYINLAMAYIN KARDESIM
DOGRUSU BUDUR
YOKSA BUGUN TUIDE YARIN MUIDE
OYLE SEY OLMAZ
BEN FERT OLARAK DIYEBILIRIM AMA SIZ HABER ISTESI OLARAK DIYEMEZSINIZ

Yazar Bir üye
Sayın Yunus Bey,

TUİD’de yaşanan gelişmeler hakkında haber yapmama kararınızı eleştiriyorum. Haklı bulmuyorum. Basın ilkelerine aykırı olduğunu düşünüyorum.

Haberleri yoruma kapatabilirsiniz. Bunu anlayabilirim. Ancak haberlere ambargo koymak gazetecilikle bağdaşmaz.

Tabi ki gazetenizde konu hakkında her konuşana yazana yer vermek zorunda değilsiniz. Ancak, Kırım Bölgesi’nin istifa etmesi gibi haber değeri taşıyan gelişmeleri yayımlamanın bir gazetecilik görevi olduğunu düşünüyorum. Nitekim bu gelişmeyi sizin sitenizden öğrenmiş olduk..

Hele diğer Ukrayna sitelerinin üç maymunu oynadıkları şu günlerde, bu kararınızı tekrar gözden geçirmenizi dilerim.

Saygılarımla,

Yoruma Bağlantıne onemi varSalı, 17 Mayıs 2011 08:53 Yazar ne onemi var
her zamanki gibi Turkler dis dusman olmadikca birbirlerini yemekteki maharetlerini curetkar bir sekilde gosteriyorlar.ben aslinda olaya cok daha degisik bir acidan bakiyorum:isadamlari dernekleri isminden de anlasilacagi gibi sadece isadamlarini kapsayan ve onlarin sorunlariyla alakadar olan olusumlardir.isadamlari diye nitelendirdigimiz kesim aslinda toplumun en ust tabakasini olusturan burjuva sinifidir.yani zenginler kulubu.bu derneklerin tarihine goz atarsak gunumuzun rotary ve lions kuluplerini hatta bazen de mason localarini cagristiran yapilanmalarini animsatir.yani hepsinin ortak noktasi uyelerinin birbirlerine benzemesi ve belirli bir amac ugrunda birbirlerine baglilik yemini etmis olmalaridir.simdi bir de tuide bakalim:bunyesinde aralarinda ekonomik acidan birbiriyle alakasi bile olamayacak firmalari barindirmaktadir ve dernek bir dernekten cok kuva-i milliye yi animsatmaktadir..amac sanki Turkleri bir komutan onderliginde toplayip cepheye hazirlamakmis gibi gozukmektedir.ancak ortada bir cephe ya da savas yoktur.madem butun Turklere sahip cikacak onlari bir cati altinda toplayip dertlerine deva olacak bir dernekten bahsediyoruz bunun adi isadamlari dernegi olmamalidir.ya Turk dernegi ya da Turk dayanisma dernegi gibi baska adlar altinda toplanmak daha dogru olmaz mi?

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:50 Yazar Facebooktan
Jeyhun Bunyatov Gungor Bey biz kimseyi burda kinamiyoruz yok azerimi yahudimi, mesela sadece turk is derneginde olan turk is adamlari turkiyedeki turklerden cok farkli davraniyorlar gurbette turk insanina. mesela azeriler degil, zaten azerileri temizlemek icin sizin ne turkun omru yeter ne de insanligin…Iste azerinin fark bu turk milletindeni. ama konu azerilik degil.

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:49 Yazar Facebooktan
Muzaffer Çetin O zaman orada ortak akıl oluşturmaya harcayın enerjinizi ve kısır tartışmaların önüne geçilmesi için ortak hareket edin. Azeri -Türk farketmez aynıyız, heryerde çürük vardır. Konuyu Azerilere yansıtmamalı. acilen ordaki imajı temizleyerek işe başlanırsa daha isabetli olur

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:49 Yazar Facebooktan
Gungor Bingol
Arkadaslar kucumsediginiz insanlar arasinda, cok onemli isadamlarimiz da var bilip bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile yok azerisiymis yok yahudisiymis anlatmayalim burada.. hatta size ufak bir hikaye yahudiler ile ilgili ” yahudiler herhangi bir memlekette kendi irkindan birisini bulamadigi zaman ilk ve tek danisacaklari millet TURK mIlletidir… Azeri milletinin bizleri temizlemeden once kendi icindekilerini temizlesinler sonra sira bizlere gelince eger omrumuz yeter ise konusup tartisiriz…

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:12 Yazar Facebooktan
Abdullah Gül yonetim degisti istifalar basladi..acaba neden

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:11 Yazar Facebooktan
Muzaffer Çetin çürükleri temizleyin Azeri kardeşim. Türk bu olmamalı ve değildir. Fırsatçı adi insanları temizledikten sonra geriye kalan guzel ve iyi niyetli Türk iş adamlarıyla iş yapın ki uzun vadede hepimiz kazanalım. Yahudi kadar beynimiz çalışsın artık yeter.

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:10 Yazar Facebooktan
Jeyhun Bunyatov aynen oyle kardes, ama bunlar hepsi gecici soyleyeyim sana, biliyormusun yaptiklari is bile yok ama turkun bir lafi vardir “turk turku gurbette…………..” yani bunlari dusunmeye gerek yok…onlar insanliktan cikmis birileri bence… hele burda azerbayjanda oyle bir sey yok, cunku dilimiz hemen hemen ayni bide koymazlar boyle herifleri.

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:10 Yazar Facebooktan
Muzaffer Çetin ya 2 Türk bir araya gelse neden anlaşamaz medeni bir şekilde. yazıklar olsun hepsine..hepsi batacak bir de bizim imajımızı orada sarsacak adiler. zaten yeterince uçkurlarına düşkünlükleriyle sarsıyorlar

Yoruma BağlantıFacebooktanSalı, 17 Mayıs 2011 08:10 Yazar Facebooktan
Jeyhun Bunyatov
ya bu turk is adamlar diyen dernegini ben iyi biliyorum. malesef ve malesef ben sunu diyebilirim…… turkiyede bu adamlari adam yerine koymazlar… ama buraya gelip kendilerini gostoriyorlar… kime gosteriyorlar kendi turk insaanlarina. Ukrayna turkiyeye gore gic de gelismemis ulke ben orda 5 yil kaldim yasadim, ve yasam tarzi cok farkli.. malesef turkiyede oyle hayat tarzi olmadigi icin gelip oralarda kendililerini buyuk zannediyorlar, ya bu ukraynada … orada istedigini yaparsin ama baska ulkelerde mesela kazakistanda yapamazlar. Ukraynilar insanlik acisindan cok iyiler ruslarla kiyaslasak……. gelen giden istedigini yapiyor hele turk is adamlari…………

Yazar Facebooktan
Muzaffer Çetin ‎”öyle bir beladan kaçının ki o gün sadece o bela zulmedenlere gelmez…” 3 kuruşluk Ukraynada bile Türkler adi ve uzlaşmaz karakterini göstermişse yazıklar olsun..hiçbirşeyi haketmiyorsunuz zavallı insancıklar diyesi geliyor insanın.

Yunus Erdoğdu Salı, 17 Mayıs 2011 08:01 Yazar Yunus Erdoğdu
Güngor Bey, “TUİD seçimi meşruiyetini kaybetti mi?” haberini çamur atmak olarak görüyorsanız. Sizin çamur atmak deyiminden haberiniz yok demektir. O haberde sadece karşı görüşteki TUİD üyelerin açıklamalarına yer verdik yorumun “”y”sini de yapmadık. Azıcık haberden anlayan birisinin bunu göreceği kanaatindeyim. Biz sadece Ukrayna’daki Türk toplumunun güzide işadamlarına bir ayna tuttuk. Siz o aynada çamur görüyorsanız o bizden değildir… Bakış açınızdandır.

Bahadır Vanlı Salı, 17 Mayıs 2011 06:04 Yazar Bahadır Vanlı
Sana da bu yakışır usta gazeteci..

Gungor Bingol Salı, 17 Mayıs 2011 05:41 Yazar Gungor Bingol
Yunus bey merhabalar yazinizi okudum ve zamanlamasini son derece yanlis buldum daha once yazdiginiz saibeli ve mesruyetini kaybetti gibi yazinizin yerine bu yazinin ana temelini iceren bir yazinizi o tarihte kaleme almis olsa idiniz herkes sizin tarafsizliginiza inanabilirdi ama once camur at izi kalsin sonra da kendinizi gene tarafsizmiz gosterirken bile TUID i bir kurum olarak hedef tahtasi haline getiren yazinizi kabul etmedigimi belirtir 6 yildir tarafsizliginiza inandigim sitenizin de tarafsizliginiz kaybettigini dusunuyorum… Birakin iki taraf sorunlari kendi icerisinde cozsun ki demokratik bir ortamda sonuc ciksin ortaya… Siyasete alet olan tarafli basin organlarimizin hazin “son”larini tarihin tozlu sayfalarinda bulabilirsiniz… Saygilarimla

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]