Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Türk askeri Süleymanşah Türbesi’ni imha etti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye’deki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi bu sabah başarılı bir operasyon ile imha etti.

Türk askerinin “Şah Fırat” operasyonunda patlayıcıyla imha edilen Süleyman Şah Türbesi’nden alınan ‘kutsal emanetler’ Suriye’nin Eşme köyüne nakledildi. Eşme bölgesindeki yeni türbeyi korumak için bazı birliklerin Suriye sınırlarında kaldığı bildirildi. Süleyman Şah Saygı Karakolu‘nun tahliyesi sırasında, Trabzon-Maçkalı muharebe astsubayı Halit Avcı elim bir kaza sonucu şehit düştü.

IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi ve Süleymah Şah Saygı Karakolu‘ndaki askerler, TSK‘nın 50 tankla yaptığı operasyon sonucu Türkiye’ye getirildi.

TSK’nın kendisine verilen görevi “başarıyla bir operasyon” ile yerine getirdiğini belirtirken uzmanlar yaşanan hadisenin “siyasi bir hezimet” olduğunu söyledi.

 

 

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]