Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Üniversite öğrenciler ‘Euro Meydan’ için sokakta

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ‘öğrenci dayanışması’ adı altında organize olan üniversite öğrencileri, ‘Euro Meydan’ eylemlerine aktif şekilde katılıyor.

Öğrenciler her gün derslerin bitiminde soluğu eylemlerin yapıldığı meydanlarda alıyor. Eylemlere aktif şekilde destek veren ülkenin en köklü üniversitelerinden Taras Şevçenko Üniversitesi öğrencileri, eylemin olduğu günlerde devamsızlık yapan öğrenciler hakkında soruşturma başlatan Başsavcılığı yürüdü.

Ellerindeki Ukrayna bayraklarıyla başsavcılık binası önünde toplanan öğrenciler, burada Ukrayna milli marşını okudu. Özgürlük sloganları atan eylemciler, Euro Meydan eylemlerinin merkezi Bağımsızlık Meydanı’ndaki eylemlere de aktif şekilde katılıyor. Üniversiteliler, öğrencilere karşı açılan ceza davalarının iptalini ve kanunlara aykırı şekilde gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istiyor.

Öğrenciler kurdukları Öğrenci Koordinasyon Konseyi çatısı altında dayanışma içerisinde eylemlere destek veriyor.
Bugün bir açıklamada bulunan, Öğrenci Koordinasyon Konseyi, Kiev’de İçişleri Bakanlığı, diğer bölgelerdeki emniyet birimleri binalarında eylem kararı aldıklarını açıkladı.

Meydanda soğuk havadan etkilenen eylemciler için ilk yardım, ısınma ve yiyecek çadırı kuruldu. Çadırda ısıtıcılar ve masalarda eylemcilerin getirdiği yiyecekler ikram ediliyor.

Ukrayna Başsavcılığı, rektörlüklerden üniversitelerde devamsızlık yapan öğrencileri yakından takip edip disipline sevk edilmesini istemiş bununla kalmayıp bu süreçte yaralanan üniversite öğrencileri hakkında da soruşturma dosyaları açıp gözaltına almıştı.

Protestolar, Ukrayna Hükümeti’nin 21 Kasım’da AB ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]