Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gül: Vize konusunda çifte standart, birliğe olan güveni sarsar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk vatandaşlarına yönelik haksız vize uygulamalarının AB’ye olan güveni sarsacağı uyarısını yaptı.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in davetlisi olarak bu ülkeye gelen Gül, Hofburg Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasındaki Karma Ekonomik Komisyon Protokolü Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner tarafından imzalandı.

İki Cumhurbaşkanı daha sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, iki ülke arasındaki ilişkilerin oldukça ilerlediğini ifade etti. Sischer, görüşmede Avrupa Birliği ve Avusturya’daki Türklerin durumlarının konuşulduğunu ifade etti. Fischer, Türk toplumunun dil öğrenmesi konusunda her türlü çalışmayı destekleyeceğini belirtti. Avusturya Cumhurbaşkanı, tam üyelik konusunda verilen sözlerin tutulacağını ve müzakerelerin devam ettirileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise konuşmasında özellikle vize serbestliği konusuna vurgu yaptı. “Vize beklentilerimiz haklı.” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Rusya ve Ukrayna ile vize serbestliği görüşmelerini başlatan AB’nin mallarını Avrupa’da fuarlara serbestçe yollayan Türklere vize zorlukları çıkartmasıyla nedeniyle bu kişilerin Avrupa’ya gelemediklerinin altını çizdi. ‘Bu durum AB’ye olan güveni sarsar’ diyen Gül, durumu Avusturya tarafına aktardıklarını söyledi.

Gül, Avusturya’da yaşayan Türk toplumun Almancayı en iyi şekilde konuşması gerektiğini, bunun için imkanlar oluşturulmasının önemine dikkat çekti. ”Siyasi konuları öne çıkarmak kimsenin yararına değil.” ifadelerini kullanan Gül, insanımızın bu ülkelerde köprü rolünü oynadığını ve iki dilli olduklarını kaydetti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]