Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Büyükelçi Meriç, koltuğunu Meridyen öğrencilerine bıraktı

Yurt çapında ve dünya genelinde yapılan etkinliklerle kutlanılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, koltuğunu Uluslararası Meridyen Okulu öğrencilerine bıraktı.

Türk müteşebbisler tarafından Kiev’de açılan Meridyen Okulu öğrenciler ve öğretmenini makamında kabul eden Büyükelçi Meriç bir süre öğrencilerle sohbet etti. Türkçe Olimpiyatları Ukrayna finaline da katıldığını belirten Meriç, Meridyen okulunun faaliyetlerinden övgü ile söz etti.

Öğrencilerin kaç dil bildiklerini ve gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini soran Büyükelçi Meriç, 4-5 dil bilen bu çocukların gelecekte başarılı diplomatlar olabileceklerini söyledi. Çocuklara şeker ve pasta gibi çeşitli ikramlarda bulunan Büyükelçi Meriç, daha sonra Meridyen Okulu 5. sınıf öğrencilerine makam koltuğunu bıraktı.

Çocuklar büyükelçilik çalışanlarından gündemdeki gelişmelere ilişkin bilgi aldı ve bazı talimatlar verdi.

NİJERYALI ÖĞRENCİ DE TÜRK BÜYÜKELÇİSİ OLDU

Bu arada öğrenciler arasındaki Nijeryalı Aminu adlı çocuk kısa sürede Türk büyükelçiliği vazifesine adapte olarak Ukrayna ve Türkiye ilişkilerini geliştirmek için görev taksimi yaptı.

Büyükelçi kendisini ziyaret eden öğrencilere birlikte fotoğraf çektirdikten sonra çeşitli hediyeler vererek uğurladı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]