Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Zelenskıy, Türkiye’de temaslarda bulunuyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, beraberindeki heyetle birlikte İstanbul'a gitti. Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmede Ukrayna-Rusya savaşı, Tahıl Koridoru Anlaşması ve Türkiye-Ukrayna ilişkileri gibi konuları ele alacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Çek Cumhuriyetine ait bir uçakla İstanbul, Atatürk Havalimanı’na inen Zelenskıy’i havalimanında, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilci Vekili Mehmet Zahit Uzun, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, 1. Ordu Harekat Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Ali İhsan Bulut ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından karşılandı.

Zelenskıy‘e, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov da eşlik ediyor.

Zelenskıy ilk olarak, İstanbul yakınlarındaki bir tersanede inşa edilen, “Hetman İvan Mazepa” korvetinin ziyaret edecek.

Ziyaret çerçevesinde Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Liderler arasındaki görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın seyri ve Karadeniz‘deki Tahıl Koridoru Anlaşması ele alınacak.

Liderlerin ortak basın toplantısı yapılıp yapılmayacağı ise henüz net değil.

Akabinde iki ülke heyetlerinin genişletilmiş formatta görüşecek.

Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı, Türk savunma şirketlerinin temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]