Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yurt dışındaki Türk öğrencilere burs müjdesi

Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurt dışında okuyan ve devletin herhangi bir biriminden burs veya öğrenim kredisi almayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs ve öğrenim kredisi vereceklerini belirtti.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun 50. yılı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Albayrak, burada yaptığı açıklamada, 50. yılın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Bu kapsamda farklı şerhlerde tiyatro günleri, konserler, ağaç dikme şenlikleri düzenleneceğini belirten Albayrak, 13-17 Temmuz tarihlerinde ise uluslararası halk oyunları festivali düzenleneceğini kaydetti.

Bunun, bir ilk olacağını vurgulayan Albayrak, festivale 15 ülkenin davet edileceğini dile getirdi. Albayrak, organizasyonun YURTKUR’un tanıtımı için önemli olduğunu vurguladı. 2011 yılı yatırım programı hakkında da bilgi veren Albayrak, “Hedefimiz, 50. yılda en az 50 bin kapasiteli yurt açmak.” diye konuştu. Albayrak, TOKİ ile de bir protokol imzaladıklarını hatırlatarak, “Bu kapsamda 18 yurdun inşaatı yakın zamanda başlayacak.” dedi.

YURT DIŞINDA OKUYAN TÜRK ÖĞRENCİLERE BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ

Albayrak, 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere devletin herhangi bir biriminden burs veya kredi almaması halinde, burs ve kredi verileceğini söyledi.

Yurt dışında yaklaşık 130 bin öğrenci bulunduğunu dile getiren Albayrak, bu öğrencilerin büyük kısmının ise KKTC, Almanya ve Kırgızistan’da olduğunu aktardı. Başvuruların Eylül ayından itibaren başlayacağını dile getiren Albayrak, bu öğrencilerden bir de kefil isteneceğini kaydetti. 2011 yılında burs ve öğrenim kredisi alan öğrenci sayısının 970 bine ulaştığını söyleyen Albayrak, amaçlarının 1 milyon kişi olduğunu dile getirdi.

Albayrak, bir soru üzerine, 50 bin 100 kişinin, işsiz olduğu gerekçesi ile kredi borçlarının geri ödemesini ertelemek için başvuruda bulunduğunu aktardı. Albayrak, ertelemelerin yıl yıl yapıldığını sözlerine ekledi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]