Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Aydınlı Grup, US Polo markası ile çocuk mağazaları açacak

Aydınlı Grup, 40 ülkede lisansörlüğünü yürüttüğü US Polo Assn markası altında çocuk mağazaları açmaya hazırlanıyor.

Aydınlı Genel Müdürü Levent Özkan, tüketiciden gelen taleplere binaen çocuk ürünlerine özgü mağazalar açmaya karar verdiklerini kaydederken, “İlk US Polo Kids mağazamız nisan ayında Forum Marmara’da hizmete girecek.” dedi. Özkan, bu sene toplamda 5 çocuk mağazası açacaklarını da bildirdi.

Aydınlı Grup ve lisansörlüğünü yürüttüğü US Polo’nun hedefleri basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Gazetecilerin ilgiyle izlediği toplantıda söz alan Aydınlı Genel Müdürü Levent Özkan, cirolarının 2010’da 60 milyon doları bulduğunu, mağaza sayısını ise 80’e çıkardıklarını duyurdu.

Özkan, ekonomik bunalım sırasında büyüyen bir marka olduklarını, şubeler açıp yüzde 62 büyüdüklerini dile getirdi.

US Polo’nun Türkiye’de ve 40 ülkede lisansörü olduklarını belirten Özkan, “Bu dünya markası ile Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Ortadoğu’nun tümünde faaliyetlerde bulunuyoruz. Türkiye dışında mağaza amaçlı yatırımlarımız devam ediyor. Şu an ülke dışında 33 mağazamız var, 18 tane daha açıp bu sayıyı 51’e çıkaracağız. Gelinen aşamada fason ile mücadele edilemediği alanda mağaza sayısına ve üretime odaklanarak katma değerli ihracatı artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aydınlı Grup Genel Müdürü, 2011’de ciroyu yüzde 35 artırıp 80 milyon dolar seviyesine getirmeyi öngördüklerine de işaret etti. Türkiye’de bu sene 25 mağaza daha açıp mağaza sayısını 105’e çıkarmayı amaçladıklarını aktardı.

Tüketicilerin taleplerini göz önünde bulundurarak US Polo markası altında çocuk mağazaları açacaklarını anlatan Levent Özkan, “Nisan ayı başında Forum Marmara Alışveriş Merkezi’nde US Polo Kids’i hizmete sunacağız. Bu sene üçü İstanbul’da, ikisi Adana ve Kayseri’de olmak üzere toplam beş çocuk mağazası açacağız.
Gelecek 5 senede 25-30 çocuk mağazası açmayı planlıyoruz. Burada hedef 10 milyon lira ciro olup, 3 sene içinde 30-35 milyon liraya çıkaracağız.” dedi.

Çocukta 4-14 yaş grubuna hitap ettiklerini anlatan Özkan, daha interaktif bir web sitesi oluşturacaklarını savundu. Burada başarılı olduklarını da kaydeden Genel Müdür Özkan, site ile müşterilerin sweet shirt tasarımı yapmalarına imkan tanıyacaklarının altını çizdi.

2011’de tasarım kabiliyetini artırıcı özellikler ekleyeceklerinden bahseden Özkan, US Polo’nun e-ticaret faaliyetlerini başlatacaklarını, 1 Mayıs’tan itibaren yayında olacaklarını dile getirdi.

Şubelerini sayısını artırdıklarını artırmaya da devam edeceklerini vurgulayan Aydınlı Grup Genel Müdürü Özkan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika yatırmlarıyla ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye ve Ortadoğu piyasasında çocuk önemli. Ortadoğu’da 4-14 yaş nüfus içinde önemli yer tutuyor. Burada ses getireceğiz. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Lübnan’da mağazalarımız var. İran’da dahi ABD markası US Polo ile mağaza açtık, cirolardan gayet memnunuz. Suudi Arabistan’da bu sene 5 mağazamız ihzmete girecek.

Bunun yanında Katar’da ve Yemen’de açılım olacak. Irak’ta 4 mağaza hedefimiz var, 1 mağazamızı daha önce Erbil’de hizmete sunduk.

Kuzey Irak firmamız için müsait bir yer. Mısır’da hayat devam ediyor. Gerilimle yatırımlara ara verdik fakat şu an her şey yolunda. Tunus, Libya ve Fas bize göre önemli ülkeler konumunda. 2011 sonunda Kuzey Afrika’da her şeyin yoluna gireceğini umuyoruz. Bakın Mısır’da siyasi istikrar geri geldi. 5 mağazamız vardı tümü şu an faaliyette.

US Polo mağazamız Libya’da dekor halindeydi, oraya ilk adımı atmıştık, olaylar sebebiyle durmak mecburiyetinde kaldık. Kanaatim 2012 Ocak ayından itibaren bölgede olaylar yatışacak yatırımlar devam edecek.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]