Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Medvedev: Ukrayna tercihini yapmalı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’nın Rusya-Kazakistan ve Belarus’un kurduğunu Gümrük Birliği ya da Avrupa Birliği’nden birini tercih etmek zorunda olduğunu söyledi.

İkisinin bir arada olamayacağını ifade eden Medvedev, “Siz iki sandalyede bir anda oturamazsınız. Tercihinizi yapmak zorundasınız. Avrupa ile entegrasyon güzel. Biz de Avrupa’nın bir parçasıyız. Avrupa ile 250 milyar dolar ticaret hacmimiz var…” dedi.

MEDVEDEV’DEN BM’DE SURİYE KARARINA DESTEK YOK
Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de Suriye ile ilgili karara destek vermeyeceklerini söyledi. İngiltere, Fransa ve Almanya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde demokrasi yanlısı gösterilere karşı tutumu nedeni ile Suriye yönetimini kınayan bir karar çıkarmak için çalıştıkları belirtiliyor. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed göstericilere karşı tankları ve silahlı askeri birlikleri kullanması nedeni ile sert bir şekilde eleştiriliyor.

Başkent Moskova’daki Skolkovo teknoloji merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Medvedev, “Meslektaşlarım bu konuda yalvarsa da herhangi bir destek sağlamamız mümkün değil” dedi. Medvedev BM’de çıkarılacak herhangi bir kararın manipüle edilebileceği savundu.

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’da uçuşa kapalı hava sahası oluşturulması ile ilgili aldığı 1970 ve 1973 nolu kararı hatırlatan Medvedev, “Dostça konuşmak gerekirse, bir kısım ülkeler buna uymadı… Sonrasında olanlar gösteriyor ki, bu tür kararlar manipülasyona açık olabilir” eleştirisi getirdi.

Gelecekleri hakkında ülke halklarına kendi seçimlerini yapma haklarının tanınması gerektiğine değinen Rusya lideri, Suriye yönetiminin de kendi sorununu kendisinin çözmesi gerektiğini vurguladı.

Kiev- Moskova / Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]