Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Süper Lig’in ‘Paşa’sı Fener

Fenerbahçe, beklediğinden fazla zorlandığı maçta ligin dibindeki Kasımpaşa’ya da acımadı: 2-0. İkinci yarı oynadığı tüm maçları kazanan Sarı-Lacivertliler, rakibin direncini 32. dakikada Alex’in nefis frikik golüyle kırdı. 43’te Varela’nın penaltısını kaleci Volkan çıkardı. 55’te sahneye çıkan Dia skoru ilan etti. Üst üste 7. kez galip gelen Kanarya, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Süper Lig’de 6 haftadan beri maçlarını kazanan Fenerbahçe, Kasımpaşa engelini de kayıpsız aştı. Alex ile Dia’nın golleriyle sonuca giden ve galibiyet serisini 7’ye taşıyan Sarı-Lacivertliler, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Geçen hafta deplasmanda Beşiktaş’ı devirerek şampiyonluğa olan inancını gösteren Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısına da sahaya üç puan parolasıyla çıktı. Yüksek motivasyonla oynanan bazı maçların ardından sürpriz sonuçlar alabilen Kanarya, bu kez aynı hataya düşmedi. Ancak Sarı-Lacivertliler, ideal kadrosuyla mücadele etmesine rağmen ligin dibinden kurtulmak isteyen zayıf rakibi önünde iyi bir performans sergileyemedi.

Dün gece Kadıköy’de buz gibi bir hava vardı. Buna karşılık tribünleri dolduran taraftarlar maç boyunca hiç oturmadı, şampiyonluk şarkıları söyledi. Müthiş tribün desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe ilk dakikada Mehmet Topuz’un kaçırdığının dışında pozisyon üretmekte zorlandı. Bu durumun oluşmasında Kasımpaşa’nın kapanması ve sert oynamasının payı büyüktü, ama Fenerbahçeli futbolcularda da rehavet belirtileri görüldü.

Sarı-Lacivertli ekip, Kasımpaşa’yı çözmek için ise 32. dakikaya kadar beklemek zorunda kaldı. Derbide Beşiktaş ağlarını 3 kez havalandıran Alex, bu defa frikikten takımını öne geçirdi. 43’te Yobo’nun topu elle aldığına hükmeden hakem penaltıya işaret ederken, Varela’nın vuruşunu kaleci Volkan kurtardı ve Kasımpaşa’nın skoru eşitlemesine izin vermedi. Önde olmasına karşın soyunma odasına sıkıntılı giren Fenerbahçe’yi rahatlatan gol 55’te Dia’dan geldi. Sarı-Lacivertliler, vasat bir oyunla Kasımpaşa’yı 2-0 yenerken maç fazlasıyla liderlik koltuğuna da oturdu.

Kanarya, rakiplerini 7 bitirdi!

Kasımpaşa’yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, ligde üst üste 7 maçını da kazandı. Sarı-Lacivertliler, böylece bu sezon en uzun süre kazanma serisi yakalayan takım oldu. Son 7 haftada 7 galibiyet alan Fenerbahçe dışında en çok 7. hafta ile 12. hafta arasında Trabzonspor arka arkaya 6 maçtan 3 puan çıkarmıştı. Kanarya, aynı zamanda iç sahada topladığı 32 puanla bu alanda da rakiplerini geçti.

Kaptan Alex varsa sorun yok

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza gollerine ara vermiyor. Geçtiğimiz hafta İnönü Stadı’nda Beşiktaş filelerini üç kez sarsan Alex, Kasımpaşa karşısında da gol perdesini açan isim oldu. 32. dakikada kazanılan fr ikikte topun başına geçen Sambacı, çok klas bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. Ligdeki gol sayısını 17’ye çıkararak krallık yarışında liderliğini sürdürdü.

Fener’e penaltılar vız geldi!

F.Bahçe’nin, ligde bu sezon oynadığı 23 maçta 3 kez aleyhine penaltı kararı verildi. 2. haftada 3-2 biten Trabzonspor maçında Colman’ın kullandığı penaltıyı Mert Günok kurtarırken, dün de Varela’nın kullandığı penaltıyı Volkan çıkardı. Bu sezon sadece Beşiktaşlı Guti, F.Bahçe’ye karşı penaltı golü atabildi. Bu arada 86. dakikada sakatlanan Selçuk Şahin’de yırtık tespit edildiği öğrenildi.

Kocaman, 17’de 17 için umutsuz

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kasımpaşa karşısında kağıt üstünde kolay gibi görünen bir maçı zor kazandıklarını söyledi. Kocaman, “Volkan’ın kurtardığı penaltı bizim için futbol adına büyük bir şans oldu. Temel amaç 3 puandı. Biz de bunu başardık.” dedi. Genç hoca, ligin ikinci yarısı başlarken Beşiktaş için kullanılan “17’de 17” ifadeleriyle ilgili yapılan yorumların F.Bahçe için söz konusu olup olmayacağı sorusuna ise, “Çok zor. Nasıl Beşiktaş için aynı şeyi söylediysem kendi açımızdan da söylüyorum. Mümkün olduğu kadar puan hanemizi doldurmak istiyoruz.” cevabını verdi.

Maçın adamı

Volkan, soğuk havada patladı F.Bahçe’nin maça çok iyi motive olduğu adeta her haliyle belliydi. Kaleci Volkan Demirel ise soğuk havada oynanan maçta kendisine az top gelmesine rağmen son derece diriydi. Volkan, kurtardığı penaltının yanı sıra net bir kafa şutunu çıkardı.

Hayal kırıklığı

Varela’nın sadece adı vardı Kasımpaşa’nın İspanyol futbolcusu Varela, bekleneni veremediği maçta takımı ve kendi adına çok önemli bir fırsatı da değerlendiremedi. Karşılaşma boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Varela, kaçırdığı penaltıyla da ligde kalma mücadelesi veren Kasımpaşa’nın umutlarını tüketen isim oldu.

Kırılma noktası

Kasımpaşa, penaltıyı kaçırınca Dakika 43… Kapanan Kasımpaşa savunmasını Alex’le açan Fenerbahçe, bu dakikada Yobo’nun sebebiyet verdiği bir penaltı ile şoke oldu. Ancak penaltıyı Volkan kurtarınca ilk yarıyı F.Bahçe önde kapatıp devre arasına, dolayısıyla ikinci 45 dakikaya psikolojik bir baskıyla girmedi.

Zaman

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]