Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar Orta Asya’nın en uzun demiryolu köprüsü yaptı

Orta Asya’nın en büyük nehri Amuderya üzerinde kurulan demiryolu köprüsü yük trafiğini rahatlattı. Türkmen basınında yer alan haberlerde, 2010 yılında köprü üzerinden 800 bin yük aracı geçti.

Daha önce Amuderya’nın sağ kıyısındaki bölgelere yük taşımak için Özbekistan sınırından geçiş yapıldığı belirtildi. Bunun ekonomik olmadığına da vurgu yapıldı. Demriyol köprüsünün hizmete açılmasıyla yük taşımacalığı daha da rahatladı.

Toplam uzunluğu bin 414 metre olan Atamurat-Kerkiçi demiryolu köprüsü Ukrayna’nın Ukrtransstroy şirketi tarafından inşa edilmişti. 123 milyon dolara mal olan köprü, bölgesel işbirliğinin gelişmesine önemli katkı sağlıyor.

Amuderya nehri Türki cumhuriyetlere ihraç ve ithal yükü taşıyan Türk TIR’ları için de önemli geçiş noktası konumunda. Halihazırda, aynı nehir üzerinden otomobil köprüsünün de inşaatı sürdürülüyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]