Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[GRAFİK] 12 kilometrelik hız farkı, yakıt tüketimini yüzde 23 artırıyor

Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen yükseliş, tasarrufun önemini artırdı. Bazı sürücüler, araçlarını tamamen otoparka çekerken, bazıları ise mecburi olmadıkça trafiğe çıkmamayı tercih ediyor.

Akaryakıt şirketleri ise bir taraftan satışları artırmanın hesabını yaparken, diğer yandan araç sahiplerinin sürüş alışkanlıklarını değiştirerek ciddi tasarruf yapabileceklerine işaret ediyor. Önerilerin başında; araç bakımını düzenli yapmak, agresif araç kullanımından sakınmak, yoğun trafiğe çıkmamak ve aşırı hız yapmamak geliyor.

Son olarak sektörün önde gelen şirketlerinden Shell, tasarrufla ilgili önemli bir çalışmaya imza attı. Shell’in çalışmasına göre arabayı yumuşak kullanmak çok önemli. Ne kadar hızlı gidilirse o kadar fazla rüzgâr direnci ile karşılaşılıyor. Saatte 12 kilometrelik bir fark, yakıt tüketimini yüzde 23 oranında artırıyor. Hızınızı koruyun. Örneğin trafik lambalarında beklememek için lambalara yaklaşırken hızınızı azaltın. Ya da bir tepenin eteğine yaklaşırken hızınızı biraz artırın. Araştırmada dikkat çeken bir diğer nokta da, bilinenin aksine sık yakıt almanın masrafı artırması. Bu sebeple küçük dolumdan kaçınmak gerekiyor. Tasarruf yapabilmek için yolculukların önceden planlanması çok önemli. Gün içinde yapılacak kısa yolculuklar tek seferde ve topluca yapılabilir.

İSMAİL ALTUNSOY – ANKARA   –  ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]