Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Türkiye’nin sağlık turizmi Ukrayna’da görücüye çıktı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen İkinci Uluslararası Tıp Fuarı ve Forumuna, Afyon ve Bursa’dan gelen termal oteller çıkartma yaptı.

Kiev Expo Plaza’da, 5 bin 264 metrekare alanda gerçekleşen fuara; Ukrayna, Rusya, ABD, Japonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Polonya, Çin, Litvanya ve Türkiye olmak üzere toplam 14 ülkeden 262 şirket katıldı. 26 Eylül’de kapılarını açan fuar bugün tamamlandı.

TÜRKİYE’NİN SAĞLIK TURİZM POTANSİYELİ ANLATILDI
Afyon Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada; “Biz Afyon’da yakın zamanda faaliyete geçecek havalimanının da etkisiyle, termal ve sağlık turizminin geliştirilmesi için çaba içerisindeyiz. Amacımız Ukrayna’da Türkiye’yi tanıtmak ve Türkiye’nin sağlık turizminde yol almasına katkıda bulunmak” dedi.
Yakında faaliyete girecek ve dünyayı Afyon, Kütahya ve Uşak’a bağlayacak Zafer Havalimanı’nın temsilcisi Serhat Soğukpınar ise ; “Ukrayna sağlık turizmi açısından yurt dışına çeyrek milyon yolcu gönderen bir destinasyon. Afyon, Uşak Kütahya bölgesindeki termal tesisleri hem de yakında hizmete açacağımız havalimanımızın ulaşım kolaylıklarını anlatabilmek için katıldık fuara. Birçok seyahat firmasıyla bir araya geldik.” diye konuştu.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ BİR AKTÖR
Bursa Sağlık Turizmi Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Esgin ise Cihan’a yaptığı açıklamada son 10 yılda Türkiye ile birlikte Bursa’nın önemli bir çıkış yaptığını belirtti. Sağlık turizminin dünyada çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Esgin, son 10 yıl içinde yapılan turizm ve sağlık yatırımlarının Bursa hem de Türkiye’yi sektörde önemli bir aktör haline getirdiğini söyledi.

TÜRKİYE’DEN 25 KURUM 70 KİŞİ KATILDI
Fuara ikinci defa katıldıklarını ifade eden Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ise yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz sene gördüğümüz potansiyel doğrultusunda bu sene 25’e yakın kurum ve 70 kişilik bir heyetle geldik. Malumlarınız bu sene Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlık turizminin geliştirilmesi adına teşvikler var. Ciddi bir katılım sağladık. Hem termal turizmin hem de sağlık turizm taraflarımızı tanıyoruz. Dolayısıyla Afyon ve Bursa bölgesinden termal otellerimiz var. İki derneğimiz alt kuruluşları burada. İki üniversitemiz var, Akdeniz Üniversitesi ve Kocatepe üniversitemiz burada. Yaklaşık 2000 turizm acentesi ziyaret etti fuarı çok geniş manada sağlık sektörümüzü tanımış olduk” diye konuştu.

Fuar çerçevesinde Rusça konuşan ülkelerden gelen 13 bin doktorun katıldığı tıp forumunun da gerçekleştiğine dikkat çeken Emin Çakmak, bu sayede Türk sağlık turizmini diğer BDT ülkelerinde de tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

Tıp forum ve fuarı; Ukrayna Başbakanlığı, Ukrayna Parlamentosu Sağlık Sorunları Komitesi, Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Ukrayna Milli Tıp Akademisi, Ukrayna İlimler Akademisi, Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi, tıp birlikleri ve sağlık şirketlerinin desteği ile gerçekleşti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]