Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ordusu yüzde 30 oranında küçülecek

Ukrayna ordusu yeni reformlar çerçevesinde yüzde 30 oranında küçülecek. Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Yejel, orduyu yüzde 30 oranında küçültmeyi planladıklarını belirtti.

Yejel, bu konuda Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in, 17 Kasım 2010’da imzaladığı kararnameye işaret etti. Savunma Bakanı Yejel, ordunun küçülmesi ve düşünülen reformların bir kısmının önümüzdeki 2 ay içerisinde bazılarının ise 2015 yılına kadar tamamlanacağını belirtti.

Ukrayna Parlamentosu’ndaki Milli Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı olan eski Savunma Bakanı Anatoliy Gritsenko ise Ukrayna ordusunun nöbet değişimi gibi barış zamanındaki basit fonksiyonları bile güçlükle yaptığını iddia etmişti. Gritsenko subaylarının moral ve motivasyonunun da düşük olduğunu açıklamıştı.

Daha önce yapılan açıklamada 2025 yılına kadar Ukrayna ordusundaki asker sayısının 150 binden 120 bine sivil personel sayısının ise 40 binden 30 bine düşürülmesi planlanıyordu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]