Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eski Ukrayna İçişleri Bakanı Lutsenko yeni yıla cezaevinde girecek

Mahkeme, tutuklanan eski Ukrayna İçişleri Bakanı ve Halkın Nefsi Müdafaası Partisi’nin Başkanı Yuriy Lutsenko’nun 27 Şubat 2011’e kadar hapiste kalmasına karar verdi.

Lutsenko’nun avukatlarının itirazlarına rağmen soruşturmayı yürüten savcı Lutsenko’nun tutukluluğunun devam etmesi hususunda mahkeme heyetine ısrar etti. Ukrayna Başsavcılığı 2 ciltlik iddianameyi Lutsenko’nun okumadığını ve hakkındaki iddialardan bile haberinin olmadığı gerekçesiyle gözaltında kalması gerektiğini belirtti.

Mahkemeyi yalancılıkla suçlayan Lutsenko, 2 ciltlik iddianameyi okuduğunu ve hakkındaki iddialardan haberdar olduğunu söyledi. Lutsenko’nun Ukrayna kanunlarına göre mahkeme kararına üç gün içerisinde itiraz etme hakkı var.

Dün evinin yakınında köpeğini gezdirirken, Ukrayna Milli Güvenlik Servisi (SBU) tarafından gözaltına alınan Lutsenko, şoförünü teğmen rütbesine çıkarmak, görevini kötüye kullanmak ve zimmetine yaklaşık 46 bin dolar geçirmekle suçlanıyor.

Mahkeme, bugün başlayan Lutsenko davasını kısıtlı sayıda basın mensubunun izlenmesine izin verdi.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]