Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çin, Varyag’ı pilot eğitiminde kullanacak

SeaNews Turkey’de yer alan habere göre Çin, Ukrayna’dan kabuk olarak satın aldığı ilk uçak gemisinin restorasyonunu tamamlayarak hizmete sokmak üzere.

Restorasyon, eski adı VARYAG olan uçak gemisinin tüm yaşam mahalli ve çalışma alanları, makina dairesi, seyir sistemleri, jeneratör sistemlerini kapsayan geniç çaplı bir elden geçirmeyi kapsıyor. Asansör ve uçuş güvertesinde hala çalışma yapılması gerekli, ancak restorasyonun ne zaman tamamlanacağı henüz beklli değil.

ABD Savunma Bakanlığı geminin pilotlar için eğitim amaçlı kullanılmak üzere her an hizmete sokulabileceğini açıkladı. Bu da çin ordusunun geniş çaplımodernizasyon sürecinde önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.

Çin, uçak gemisini 1998 yılında satın almış, makinesi ve dümeni olmayan gemiyi yedek çekerek Dalian tersanesine götürmüştü. Geminin iç bölümlerindeki çalışmaların yaklaşık 4 yıl sürdüğü bildiriliyor.

Restorasyon tamamlandığında gemi, tüm işlevleriyle çalışır hale gelecek ve Çin’in kendi üreteceği uçak gemileri için teknisyenlerine eğitim amaçlı kullanılacak.

SeaNews Turkey

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]