Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın dış ticaret açığı artıyor, Türkiye ihracatta ikinci sırada

Ukrayna’nın dış ticareti her geçen gün artmaya devam ediyor. Resmi verilere göre, 2010’un ilk 10 ayında dış ticaret açığı bir önceki yıla oranla açık yüzde 60 seviyelerinde artışla 6,8 milyar doları buldu. Ukrayna’nın ihracat yaptığı ülkeleri liginde ilk sırada Rusya yer alırken ikinci sırada ise Türkiye geliyor.

Devlet İstatistik Komitesi’nin verilerine göre, Ocak-Ekim döneminde Ukrayna’nın dış ticaret açığı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 60 artarak 6,8 milyar dolara ulaştı. Ham madde ve ürün ihracatı yüzde 29,9 artışla 41 milyar dolara, ithalatı ise yüzde 33,5 artışla 47,8 milyar dolara çıktı.

Ukrayna’nın en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında sırasıyla; yüzde 26,2 ile Rusya, yüzde 5,8 ile Türkiye, yüzde 4,7 ile İtalya, yüzde 3,6 Belarus, Polonya yüzde 3,4, Almanya yüzde 3 ve yüzde 2,6 oranla Hindistan geliyor.

Ukrayna’nın ithalat yaptığı ülkeler liginde ise ihracatta ikinci sırada olan Türkiye’nin adı ilk sıralarda yok. Ukrayna’nın en çok ürün ithalatı yaptığı ülkelerin başında yine yüzde 36,7’lik pay ile Rusya yerini koruyor. Rusya’yı Bu ülkeyi yüzde 7,7 oran ile Çin, yüzde 7,6 ile Almanya, yüzde 4,7 pay ile komşusu Polonya ve yüzde 4,2’lik oranla Belarus, yüzde 2,9 ile ABD izliyor.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]