Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Time okurları Assange’ı seçti şimdi ne olacak?

Amerikan haber dergisi Time’da kullanıcılar arasındaki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uzun süre önde götürdüğü “Yılın Kişisi” anketinde birinciliği, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange kazandı. Başbakan Erdoğan ise ikinci sırada yer aldı.

Assange, toplam 1 milyon 249 bin 425 defa oylanırken, Başbakan Erdoğan ise Wikileaks kurucusundan 148 bin 383 daha az oy aldı.

Ancak Assange, kullanıcıların Facebook hesaplarıyla beğenmeleri oranında Lady Gaga’nın gerisinde kaldı. Lady Gaga 65 bin 417 Facebook kullanıcısı tarafından beğenilirken, Assange 45 bin 463’te kaldı.

Halk oylamasına göre ilk 10 sıralama şöyle oluştu:

1. Julian Assange
2. Recep Tayyip Erdoğan
3. Lady Gaga
4. Jon Stewart ve Stephen Colbert
5. Glenn Beck
6. Barack Obama
7. Steve Jobs
8. Şilili maden işçileri
9. Amerikalı işsizler
10. Mark Zuckerberg

EDİTÖRLERİN TERCİHİ FARKLI OLABİLİR

Ancak Time’da okuyucular tarafından belirlenen Yılın Kişisi ödülü, Time editörlerinin belirlediği kişiden farklı olabiliyor. Time editörlerinin yarın televizyondan yayınlanacak olan Good Morning America programında duyuracakları Yılın Kişisi, Assange da olmayabilir.

Assange’ın, Time editörleri tarafından Yılın Kişisi seçilmesi, derginin kendisine destek verdiği şeklinde algılanmasından çekinildiği biliniyor.

Time’ın idari editörlerinden Richard Stengel Wikileaks olayını yakından takip etmiş ve Assange ile geçen ay bir röportaj yapmıştı. Ancak Time editörlerinden Fareed Zakaria’nın Stengel’den tamamen farklı olduğu düşünülüyor. Zakaria’nın diğer editörleri ne kadar etkileyebileceğini ise sonuçlar gösterecek.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]