Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Türkiye’den kış manzaralar

Soğuk ve yağışlı hava ülke genelinde etkisini sürdürüyor.

Yağan karla birlikte bir çok köy yolu ulaşıma kapanırken, özellikle yüksek yerlerde görülen tipi ve soğuk hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına ve lodos yüzünden deniz yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen yağan kar kartpostallık görüntülerin de ortaya çıkmasına neden oluyor.

İstanbul karla kaplandı

İstanbul’u etkisi altına alan kar, Anadolu yakasının yüksek yerlerinde tipi şeklinde yağıyor. Yer yer yaklaşık 10 santimetreye ulaşan kar yağışı kart postalları aratmayacak görüntüler oluşturdu.

Trakya bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, İstanbul’da da etkili oluyor. Özellikle Anadolu yakasının yüksek yerlerinde başlayan kar yağışı, tipi şeklinde yağmaya devam ediyor. Bazı noktalarda yaklaşık 10 santimetreye ulaşan kar, kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Başkent akşamdan beri bembeyaz

Ankara’da kar yağışının başladığı dün akşamdan bu yana, şehir içinde trafik ekipleri ile belediye ekiplerinin koordineli çalışma yürüttükleri bildirildi. Kar yağışının yoğun olduğu 14 bölgede tuzlama çalışması yapılırken, şehir içinde 106 trafik kazası meydana geldi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışıyla birlikte trafik kazalarında artış oldu. Dünden bu yana 106 trafik kazası meydana gelirken bu kazalarda 7 kişi yaralandı. Yetkililer, şehir içinde günlük ortalama trafik kazası sayısının 80 olduğunu belirterek, kış koşullarına hazırlıksız olarak yola çıkan sürücülerin kaza sayısı artışında etkili olduğunu kaydettiler.

Kar yağışının yoğun olduğu 14 ayrı bölgede gece ve sabaha karşı tuzlama çalışması yapıldı. Gündüz saatlerinde buzlanmanın devam ettiği İncek bölgesinde, tuzlama ve kürüme işlemleri devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin 27’si kar kürüme aracı olmak üzere 60 aracının polis ekipleriyle koordineli çalıştığını ifade eden yetkililer, bu akşam ve gece kar yağışı ile buzlanmaya karşı çalışmaların devam edeceğini kaydettiler.

Yetkililer, yaşanan kazalar ile kapanan yollarla ilgili ”155 Polis İmdat” hattının yanı sıra Trafik Denetleme Şubesi’nin 3626262 numaralı telefonunu arayabilecekleri bildirildi.

Bursa’da kar, hayatı olumsuz etkiliyor

Bursa’da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir içi ulaşımda da büyük zorluklar yaşanıyor.

Dün başlayan kar yağıyı özellikle gece saatlerinde etkisini artırdı. Sabaha beyaz bir örtü ile uyanan Bursalılar, trafikte büyük zorluklar yaşadı. Vatandaşlar kar yağışı nedeni ile çoğunlukla toplu taşıma araçlarını tercih ederken, birçok kişi de yolculuklarını ertelemek zorunda kaldı.

Özellikle Uludağ’da kar kalınlığı oteller bölgesinde yarım metreyi buldu. Bursa kent merkezinde 4 santimetreyi bulan kar kalınlığı, Teleferik gibi yüksek kesimlerde ise 10 santimetreyi geçti. Kar yağışına sevinen vatandaşlar, gideceği yerlere ulaşamadıkları için mağdur oldu. Teleferik’ten Teferrüç Mahallesi’ne gitmek için dolmuşa binen bazı vatandaşlar, kar yağışı nedeni ile yolda kaldı. Taksi ile şansını denemek isteyen bazı vatandaşlar bu girişimlerinden de sonuç alamayınca geri dönmek zorunda kaldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Bursa Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dünden beri aralıklarla devam eden kar yağışı bu gün de etkisini artıracak. Özellikle öğleden sonra etkili olacağı belirtilen kar yağışı, önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla devam edecek.

Günün en yüksek sıcaklıklarının 2 ile 4 derece, en düşük sıcaklıkların ise eksi 1 ile eksi 4 derece arasında olacağını bildiren meteoroloji yetkilileri, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Taksici Bora Ülker, gece park ettiği aracını kar altında bulurken, “Kar aniden bastırdı, biraz hazırlıksız yakalandık. Ama her şeye rağmen kar güzeldir, berekettir.” dedi.

Kar yağışının başta su ve tarım için çok önemli olduğunun altını çizen Mustafa Yıldız ise “Kar yağışının tam zamanı, kar berekettir. Kar, başta suların bolluğu, tarım ve tabiat için çok önemli.” şeklinde konuştu.

Karayollarında son durum

Karayollarının bazı kesimlerindeki bakım ve yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki açıklamaya göre, Trabzon-Rize yolunun 27. kilometresindeki (Araklı Tüneli mevki) Araklı şehir geçişine bağlantı yolunda mekanik gabari montajı çalışmalarından dolayı bağlantı yolu ulaşıma kapatılarak ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Anamur-Silifke yolunun 23-28. kilometreleri arasında (Yanışlı Köyü mevki) 13 Aralıkta 13.00-16.00 saatleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol ulaşıma kapatılacak.

Maçka-Torul yolunun 2. kilometresindeki Zigana Tünelinde bakım ve yıkama çalışmaları sebebiyle 07.00-17.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 0-26. kilometresindeki (Karacabel Tüneli mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Giresun-Trabzon yolu üzerinde bulunan Tirebolu-2 Tüneli ve Tirebolu-Doğankent köprülü kavşağında yapılan elektromekanik çalışmalar nedeniyle 08.30-17.30 saatleri arasında yol trafiğe kapatılarak, trafik Tirebolu şehir geçişinden verilecek.

TEM Otoyolunun Dil İskelesi köprülü kavşağı ile Batı Hereke köprülü kavşağı arasındaki muhtelif kesimlerde yol üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle 25 Aralık 2010’a kadar 22.00-06.00 saatleri arasında çalışmalar esnasında Dil Ovası Gişeleri tamamen trafiğe kapatılacak, ulaşım karşı yönden gidiş-geliş, Anadolu Otoyolunun Çeltikçi ve Gerede kavşakları arasında aydınlatma ve yol bilgilendirme çalışmaları nedeniyle 31 Aralık 2010’a kadar 07.00-19.00 saatleri arasında sol şerit taşıt trafiğine kapatılarak, ulaşım diğer şeritlerden kontrollü sağlanacak.

Anadolu Otoyolunun Akıncı gişeleri ile TAİ Kavşağı arasında (36-37. kilometreleri arası) asfalt üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 31 Aralık 2010’a kadar ulaşım tek şeritten, Ankara-Bala Ayrımı-Kulu ayrımı yolunun 20-25. kilometreleri arasındaki asfaltlama çalışmaları nedeniyle 17 Aralık 2010’a kadar ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi-, çarşamba, cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61. kilometreleri (Bafa Gölü) arasında sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Marmaris-Gökova yolunun 20-21. kilometreleri arasındaki (Gökçe Çıkışı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç, Boğayokuşu ve Karaltı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Menemen-Manisa yolunun 0-29. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol her gün 14.00-17.00 saatleri arasında, İkizdere-İspir yolunun 22-44. kilometreleri arasındaki Ovit Dağı mevkisinde kar, tipi ve çığ tehlikesi nedeniyle 17.00-07.00 saatleri arasında can ve mal emniyeti bakımından, Hasankeyf-Gercüş yolunun 4-7. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 31 Aralık 2010’a kadar her gün 00.00-06.00 saatleri arasında ve patlatmanın yapılacağı günlerde haftanın iki günü 12.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.

Tirebolu-Torul yolunda asfalt yapımı çalışmaları nedeniyle 18.00-00.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılarak bekleyen araçlar için 20.00-20.15 ile 22.00-22.15 saatleri arasında trafiğe geçiş verilecek.

Çanakkale-İzmir trafiğine buzlanma engeli

Çanakkale-İzmir Karayolunda, Küçükkuyu’daki Nusratlı rampalarında yaşanan gizli buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Ayvacık ilçesiyle Küçükkuyu beldesi arasında yer alan Nusratlı rampalarında sabah saatlerinden itibaren gizli buzlanma meydana geldi. Bazı araçların rampaları çıkarken zorlanmaları ve yolda kalmaları üzerine bölgeye karayolları ekipleri çağrıldı.

Karayolları ekipleri, gizli buzlanma yaşanan yollarda tuzlama çalışmaları yapıyor. Tuzlama çalışmaları dolayısıyla her iki yönden gelen araçların geçişine izin verilmiyor.

Küçük araçlar, alternatif geçiş güzergahı olan Assos yoluna yönlendirilirken, tırlar ve diğer büyük araçlar Küçükkuyu ile Ayvacık’ta bekletiliyor.

Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından yolun trafiğe açılacağını bildirdi.

Bolu Dağı’nda trafik aksıyor

Bolu Dağı D-100 ile D-655 Düzce-Zonguldak karayolundaki yoğun kar yağışı nedeniyle araç trafiğinde aksamalar meydana geliyor.

Düzce’nin yüksek kesimlerinde dün başlayan ve gece geç saatlerde kent merkezinde de etkili olmaya başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığı Bolu Dağı D-100 ve D-655 Düzce-Zonguldak karayolunda yer yer 20-25 santimetreye ulaşırken, karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Söz konusu yollarda, yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği bildirildi.

Polis ekipleri, Bolu Dağı girişindeki Kaynaşlı ile Düzce-Zonguldak karayolunun Kabalak rampası mevkisinde yaptıkları denetimlerde sürücüleri, dikkatli olmaları ve yola zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Uludağ’da kar kalınlığı 25 santimetreyi geçti

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığı oteller bölgesinde 25 santimetreyi geçti. Uludağ’ın yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Geçen yıl kayak sezonunun 21 Aralık’ta açıldığı Uludağ’da bu sene erken yağan kar otel işletmecilerine de umut oldu. Halen 19 özel tesissin hizmet verdiği Uludağ’da yağan kar pistleri de beyaza bürüdü. Tatil için Uludağ’a gelen vatandaşlar, kar yağışını sevinçle karşıladı.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün Uludağ oteller bölgesinde yapılan ölçümlerde kar kalınlığının 25 santimetre olduğu belirlendi. Hava sıcaklığının halen eksi 9 derece olduğu Uludağ’da kar yağışının hafta sonunda daha etkili olacağı bildirildi.

Sisli bir havanın hâkim olduğu Uludağ’da görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Jandarma ekipleri, zirveye çıkan araç sürücülerine zincir takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle beraber yollardaki buzlanma da sürücüleri zorluyor.

Samsun’da 223 köy yolu ulaşıma kapandı

Samsun’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 223 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bölgenin özellikle yüksek ve iç kesimlerinde dün gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar yağışı ve hava koşulları günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgede çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı.

Kavak’ta 53, Havza’da 58, Asarcık’ta 32 ve Vezirköprü’de 80 olmak üzere toplam 223 köye ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda köyün elektrik ve telefon hatlarında da arızalar meydana gelen arızalarının giderilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Kastamonu’da 157 köy yolu ulaşıma kapandı

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Ankara karayolunun Ilgaz Geçidi’nde sabah saatlerinden bu yana ulaşım sağlanamıyor.

Ilgaz Dağı ve yüksek kesimlerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, geç saatlerde kent merkezini de etkisi altına aldı. Kent merkezinde yer yer 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ilgaz Dağı’nda kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı. Kastamonu-Ankara karayolunun 50. kilometresindeki Ilgaz Geçidi, kar yağışı sonucu saat 03.00 civarında çok sayıda aracın kaymasıyla trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla trafiğe açılan yol, saat 06.00 sularında yeniden ulaşıma kapandı.

Yolun trafiğe açılması için bölgede çalışmalar halen sürerken, birçok aracın bölgede mahsur kaldığı öğrenildi. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Taşköprü karayolunda trafik tek şeritten sağlanıyor.

Yağış nedeniyle merkez, Araç, İhsangazi, Tosya, Taşköprü ve Hanönü ilçelerine bağlı toplam 157 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Abant’ta kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkında kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı.

Abant Tabiat Parkında dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, tatilcilere zor onlar yaşatmasına rağmen, beyaza bürünen parkta güzel görüntüler oluşturdu.

Abant Tabiat Parkında kar kalınlığı 35 santimetreye ulaşırken, parka giden yolda bazı araçlar yolda kalarak zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına devam ederken, yolda kalan bazı sürücüler araçlarına zincir takarak yola devam etti.

Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]