Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mardin’de internet üzerinden evlilikler artıyor

Mardin’de internet üzerinden tanışıp evlenen çiftlerde büyük artış yaşanıyor. 2010 yılının ilk on ayında 150 çiftin internet üzerinden tanışıp evlendiği belirtildi. Evlenen bütün yabancı gelinlerin hepsinin Türkçe bilmeleri ise dikkat çekiyor.

Mardin Belediyesi Evlendirme Dairesi Müdiresi Sevgi Yağmurcukardeş, internet üzerinden tanışılan yabancı uyruklu kadınlarla evliliklerin arttığını belirterek, son 2 yılda 300’e yakın yabancı uyruklu kadının nikâhını kıydığını söyledi. Sadece 2010 yılının ilk 10 ayında 150’ye yakın çiftin resmi nikâhını ve evraklarını hazırladıklarını ifade eden Yağmurcukardeş, “ABD’nin Teksas eyaletinden Tayvan, Ürdün, Filipinler, Çin, Irak, Filistin, İsveç, Avusturya, Norveç, Finlandiya, Ukrayna, Fas ve dünyanın daha birçok ülkesinden Mardin’e yabancı gelin geldi. Mardin’de yabancı kadınlarla evliliklerde büyük bir artış oldu. İnternet sayesinde artık gençlerimiz dünyanın birçok ülkesinden Mardin’e gelin getiriyor. Yabancı gelinler İslam dinini seçtikten sonra evleniyor. Beni en çok şaşırtan konu ise bütün yabancı gelinlerin hepsinin de Türkçe bilmeleridir. Bütün resmi nikahlarda tercüman kullanmayarak nikahları kıydık.” dedi.

Mardin’de son 5 yılda 5 bin çiftin nikâhını kıydığını vurgulayan Yağmurcukardeş, 2009 yılında 900 çiftin, 2010 yılının ilk on ayında ise 800 çiftin resmi nikâhını kıydığını sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]