Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

UkraynaHaber.com yerel seçimleri Çernobil sınırında takip etti [FOTO GALERİ]

Ukrayna’da yerel seçimleri Cihan Haber Ajansı (Cihan), nükleer facianın yaşandığı Çernobil’e 10 kilometre mesafedeki ulaşıma açık en son köy olan Didyatki Köyü’nde takip etti. Didyatki Köyü sakinleri de 31 Ekim Pazar günü yerel seçimlerde sandık başına giderek diğer Ukraynalılar kendilerini yönetecek olan belediye başkanları, il meclis üyeleri, muhtarlarını seçmek için oy kullandı.

Oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başladı ve akşam 22.00’ye kadar devam etti. Ülke genelinde sadece; başkent Kiev Belediye Başkanını cumhurbaşkanı atadığı başkent Kiev’de ve yerel seçimlerin yakın geçmişte mahkeme kararınca yenilendiği Ternopil şehrinde oy kullanılmadı.

Ukrayna genelinde gece saatlerine kadar devam eden oy verme işlemlerinde her seçmenin önüne 6 oy pusulası geldi.

Cihan’a konuşan Vitaliy Fedorenko; “Bizim bölgemizde seçim sakin geçiyor. Oyumu güvendiğim, değişim yapabilecek birisine verdim. Şimdi de sonuçların açıklanmasını bekleyeceğim ” dedi.

Genç seçmen Nikolay Klimenko ise; “Ukrayna eski Sovyet ülkeleri içerisindeki demokrasinin en çok geliştiği bağımsız ülke. Ben de oyumu Svoboda (Özgürlük) Partisine oyumu verdim” şeklinde konuştu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı oy verme işlemleri tamamlandıktan sonra yaptığı açıklamada ülke genelinde sadece 93 vaakanın kayıtlara geçtiğini bildirdi. İşlenen suçlar arasında ağırlıklı olarak yasa dışı propaganda, seçim bölgesinde kargaşaya neden olma ve oy pusulalarını çalma girişimi yer aldı.

Seçimler, 10 ülke ve 14 uluslararası kuruluşun gönderdiği gözlemciler tarafından da izlendi. Ukrayna’da belediye meclislerinin yarısı partili adaylar diğer yarısı ise bölgedeki bağımsız adaylardan seçilenler oluşturuyor. Resmi sonuçların 5 Kasım’a kadar açıklanması bekleniyor. Seçim kampanyası 11 Eylül’de başlamıştı.

Yunus Erdoğdu – Didyatki – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]